PLAY OFF - STAV SÉRIE 0:1

26.2.2024

H l i n s k o -  před utkáním proběhl za krásné divácké návštěvy (568 fanoušků) krátký slavnostní ceremoniál -Pocta hlineckým hokejovým legendám a vystavení dresů hráčů v hlinecké hale. Utkání samotné přineslo velice kvalitní hokej a boj o každý metr ledu, bohužel se šťastným koncem pro hosty, když domácí Horses nedokázali v power-play vyrovnal a hosté pečetili výhru do prázdné branky.

V první třetině byli hosté aktivnějším týmem a ve 14 minutě   a 16 minutě se ujali dvěma slepenými brankami Agustina a Pavlovského, kteří dostali až příliš prostoru 0:2 . První branka po zbytečném otálení s rozehrávkou a druhá po nedůsledném bránění hráče , který mohl v klidu přesně mířit. To zcela jistě nebyl způsob hry, který chtěl tým hrát. Domácí však dokázali přidat a snížit nepříznivý stav po využití přesilové hry  v 18 minutě. Po střelách P. Beneše a M. Nepokoje se v brankovišti prosadil T- Bříza a snížil na 1:2.

Začátek druhé části vyzněl opět pro hosty, ve 24 minutě rozehrál akci Augustin a Vaňous doklepl kotouč do branky M. Krause 1:3. Hosté hýřili pohybem, navíc domácí faulovali. Od modré opět pálil Augustin a poté i Kavan, ale hlinecký gólman si s nebezpečnými střelami poradil. Ve 28 minutě domácí nevyužili přesilovou hru, hosté dobře obsazovali hráče a prakticky nedovolili ohrozit branku. Od poloviny druhé části převzali iniciativu domácí. Zvýšili počet střel na branku Peksy ať již střelou M. Machače, P. Kubala či J. Jílka. Ve 34 minutě se pásmu prosadil M. Havel bekhendem nahodil kotouč na branku a svým důrazem v brnakovišti snížil na stav 2:3  svojí druhou brankou T.Bříza. V přesilové hře v 35 minutě se vyrovnat nepodařilo, naopak hned po ní měl další šanci Palička, ale M. Kraus byl proti.

Ve třetí třetině vybojoval kotouč v rohu J. Jílek a prosadil se i před brankou, když bekhendovou střelou nad lapačku Peksy vyrovnal 3:3. Hala bouřila. Radost z vyrovnání nevydžela dlouho. Opět dvě slepené branky v 43 a 44 minutě Cach a Vaňous. 3:4, 3:5. Hlinečtí se semkli, přidali na bruslední i důrazu. Ve 45 minutě měl velkou šanci M. Kišš, jeho střela šla nad horní tyč. V téže minutě oslabení M. Nepokoje , ale dobře napadá M. Havel a následuje faul Peksy. Domáci zamkli hosty v pásmu a vytvořili velký tlak, rychlé přihrávky, střelba, ale gól nepřicházel. V 51 minutě projel celé hřiště J. Oliva , Peksa jeho střelu kryl. V 54 minutě však nestačil na tvrdou střelu P. Beneše do pravé šibenice 4:5. V závěru si domácí vynutili velký tlak a vyrovnávací branka visela ve vzduchu. Čas se však rychle krátil, až nezbylo nic dalšího než zkusit power-play. Šance na vyrovnání byla, nicméně i hosté se dostali ke kotouči a 30 vteřin před koncem rozhodl šestou brankou Marek 4:6.

Hlasy po utkání - L. Kunz - chceme poděkovat divákům za parádní návštěvu a podporu, v hale byla skvělá atmosféra. Škoda, že jsme jim nemohli udělat více radosti nedokázali vyrhát. Hráči bojovali až do konce. Dotahovat dvakrát dvoubarankové vedení soupeře je těžká věc. Do dalšího utkáni se musíme vyvarovat zbytečných chyb a nedůrazu. Půjde o všechno.

 

 

 

 

HC Hlinsko Horses vs. HC Slovan M.Třebová
skóre:
4 : 6
třetiny:
1:2, 1:1, 2:3 Vyloučení 2/4 Počet diváků 568
branky domácí:
8. Bříza (Nepokoj, Beneš), 34. Bříza (Havel, Chvojka), 41. Jílek (Hudec, Štěpánek), 54. Beneš (Havel, Bříza)
branky hosté:
14. Augustin (Palička), 16. Palička (Cach, Augustin), 24. Vaňous (Augustin, Marek), 43. Cach (Janků, Palička), 44. Vaňous (Marek, Šíp), 60. Marek (Faltus, Vaňous)
sestava domácí:
M. Kraus (M. Hanák) — P. Beneš, M. Machač, M. Nepokoj, P. Fink, Š. Lenoch, J. Oliva, M. Lojek — O. Karásek, A. Bříza, P. Štěpánek, J. Jílek, M. Havel, T. Bříza, M. Kišš, T. Hudec, P. Kubal, R. Chvojka, M. Zdražil
sestava hosté:
M. Peksa (P. Řoutil) — O. Holub, M. Netolický, J. Moučka, L. Janků, J. Brandýs, D. Kuchař, M. Blaháček, D. Dubovčí — T. Faltus, D. Marek, L. Šíp, P. Vaňous, T. Kavan, D. Cach, F. Palička, M. Maška, V. Augustin, O. Veselský
rozhodčí:
Ondřej Škorpil, Petr Rulíček — Jan Gregar, Pavel Kolář

Příští zápasy

Poslední zápasy

LMŽ B | 24.3. 2024, 9:00
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
3 - 9
RLJ | 23.3. 2024, 14:00
HC Hlinsko Horses - SK Kutná Hora
5 - 1
RLD | 20.3. 2024, 18:00
HC Slovan M.Třebová - HC Hlinsko Horses
1 - 3
LMŽ B | 17.3. 2024, 9:00
Skuteč - HC Hlinsko Horses
4 - 12
LSŽ B | 16.3. 2024, 10:30
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
5 - 4