V posledním kole body z Lanškrouna nevezeme.

21.2.2024

L a n š k r o u n - výsledek dnešního utkání již nemohl ohrozit naše postavení třetího celku tabulky, ale v případě okolnosti, že by Spartak Nové Město n/Metují prohrál v Chocni a Horses zvítězli v Lanškrouně mohli se ještě posunout na 2.místo za vedoucí celek ligy. To se nestalo a tak se naším soupeřem pro play-off  stal podle všech předpokladů šestý tým tabulky HC Slovan Moravská Třebová.

V utkání jsme od začátku utkání tahali za kratší konec provazu.... domácí se ujali vedení ve 12 minutě po brance mrštného Švuba 1:0. Horses o dvě minuty později vyrovanli po velice pěkné akci J. Olivy s O. Karáskem, kterou zakončil střelou M. Machač 1:1. V 15 minutě pykal M. Havel a domácí těsně před jejím vypršení ji dokázali využít brankou Pejchy 2:1. Za necelou minutu bylo opět vyrovnáno, když vybojoval kotouč v rohu hřiště T.Bříza  střelou pod horní tyč 2:2. Střelecké dostihy pokračovaly a domácí šli opět rychle do vedení v 18 minutě neobsazený Šembera zvýšil na 3:2.  Utkání pokračovalo v dostihovém tempu. Po dvaceti vteřinách druhé části projel mezi obránci M. Havel a blafákem mezi betony Nimmerichtera vyrovnal 3:3. V nájezdu neproměnil M. Zdražil. Následovala přesilovka hlineckých, tu nevyužili naopak se do našeho pásma dostal Švub a trestuhodně nebráněn svoji šanci využil 4:3. Ve 30 minutě pykáme za hru v šesti, ale P. Fink poslal do brejku M. Havla, který opět blafákem vyrovnal 4:4. Domácí hráli s obrovským nasazením. Ve 35 minutě možnost jít do vedení využitím přesilové hry, ale naopak v oslabení ujel Krč 5:4. Do závěrečné třetiny byl cíl jasný, vyrovnat a vyhrát, to se zdálo jako reálné, když ve 43 minutě vyrovnal  po asistenci O. Karáska střelou P. Štěpánek 5:5. Domácí bojovali jako o život , ale M. Peřina v brance držel nerozhodný stav pěknými zákroky. Horses si vytvářeli šance, stejně tak domácí, ale počet střel a zásahů Nimmerichtera rostl. Šanci nevyužil R.Chvojka. Pak přišla tečka od domácího týmu v  60 minutě pálil od modré Pejcha a jeho střelu protečoval přes klubko hráčů před brankou Švub za záda M. Pařiny 6:5. Hosté reagovali power-play, ale domácí se již dokázali ubránit. 

L. Kunz - trenér - hráčům musím poděkovat za výsledky v dlouhodobé základní části, 3. místo je velice pěkné umístění, když za námi v tabulce skončil úřadující mistr z Litomyšle nebo finalista z Nového Bydžova či silné celky Nového Bydžova, nedávno druholigové Nové Paky či Trutnova. Nicméně s naší hrou v posledním utkání nemůžeme být spokojeni, v utkání se hráči nechali strhnout vysokým tempem hry a často jsme zapomínali na zadní kolečka. Naši hru nepřípomínalo nic z toho, co jsme předvedli v minulém utkání s Novým Městem, kdy všichni hráči splnili to co měli. V utkáních play-off se tento styl hry nemůže opakovat.

 

 

 

 

HC Orli Lanškroun vs. HC Hlinsko Horses
skóre:
6 : 5
třetiny:
3:2, 2:2, 1:1
branky domácí:
12. Švub (Pejcha, Kužílek), 17. Pejcha (Markl, Kužílek), 18. Šembera (Pražák, Dvořák), 28. Švub (Pejcha), 36. Krč (Pirkl), 60. Švub (Pejcha, Kužílek)
branky hosté:
14. Machač (Oliva, Karásek), 17. Bříza T. (Havel), 21. Havel (Bříza T., Beneš), 30. Havel (Fink, Bříza T.), 43. Štěpánek (Karásek)
sestava domácí:
K. Nimmerrichter (M. Ďuriš) — T. Pražák, T. Bureš, F. Kužílek, Š. Mann, A. Zedníček — V. Švub, J. Pejcha, M. Novotný, R. Fišer, M. Jáneš, M. Šembera, T. Dvořák, T. Markl, O. Pirkl, T. Krč
sestava hosté:
M. Kraus 40. M. Peřina — P. Beneš, M. Machač, P. Fink, V. Kudláček, J. Oliva, T. Grygar — O. Karásek, A. Bříza, P. Štěpánek, J. Jílek, M. Havel, T. Bříza, T. Hudec, P. Kubal, R. Chvojka, M. Zdražil
rozhodčí:
David Kolář — Tomáš Kukla, Matěj Javůrek Diváci : 103

Příští zápasy

Poslední zápasy

LMŽ B | 24.3. 2024, 9:00
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
3 - 9
RLJ | 23.3. 2024, 14:00
HC Hlinsko Horses - SK Kutná Hora
5 - 1
RLD | 20.3. 2024, 18:00
HC Slovan M.Třebová - HC Hlinsko Horses
1 - 3
LMŽ B | 17.3. 2024, 9:00
Skuteč - HC Hlinsko Horses
4 - 12
LSŽ B | 16.3. 2024, 10:30
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
5 - 4