V souboji s druhým týmem tabulky Horses uspěli.

18.2.2024

Nové Město nad Metují -  o pořadí pro play off se definitivně rozhodně až v závěrečném kole. V utkání se hrál od začátku rychlý hokej. Horses byli ve dvou třetinách lepším týmem až v závěrečné třetině domácí hru vyrovanli a korigovali nepříznivý stav.

Již v první minutě utkání mohl otevřít skóre R.Chvojka, na kterého obrana domácích zapoměla a byl před gólmanem domácích Čápem zcela osamocen. Následovala střelba M. Nepokoje a J. Olivy a hlinečtí si svižným pohybem vytvrářeli prostor pro kombinaci. V první přesilové hře ujel rychlík O. Karásek, ale Čáp byl na místě. V10 minutě domácí poprvé řádně zatopili obraně Horses, ale M. Kraus v brance byl na místě. Ve 14 minutě otevřel skóre po pěkné akci P. Kubala a  přesné přihrávce P. Štěpánka junior Adam Bříza 0:1.

Také úvod druhé části patřil hlineckým hráčům, po 30 vteřinách hry vyslal svoji tvrdou střelu od modré M. Lojek. O chvíli později byl mezi kruhy volný R.Chvojka,jeho střela z první však minula odkrytou branku. Na řadu paky přišly vyloučení na straně hostí a to hned dvojnásobné. Domácí si vytvořili šance, ale i toto oslabení hosté dokázali ubránit. Naopak přesilovou hru dokázal po pohotové střele P. Finka využít v 38 minutě M. Zdražil, který protečoval kotouč za záda Čápa 0:2. V poslední minutě mohli domácí snížit, ale M. Kraus držel čisté konto.

Po minutě hry ve třetí části fauloval domácí Řezníček, a hosté si vytvořili tlak i šance. Domácí však zlepšili pohyb a dokázali vyrovnat hru. Ta se přeléval z jedné strany na druhou. Ve 48 minutě měl velkou šanci na kontaktní gól Černý, ale Kraus jeho šanci zlikvidoval. V 54 minutě snižil Prouza, ale rek o minutu později nabil T.Bříza na tvrdou a nechytalesnou střelu M. Havlovi, na kterou Čáp nemohl reagovat  1:3.  V 57. minutě se domácí při přesilové hře odvolali brankáře a v šesti hráčích, se pokusili o snížení nepříznivého stavu. To se jim povedlo po tvrdé střele Pohla od modré čáry 2:3. Hra gradovala, domácí se pokusili o pokračování hry v šesti, ale kotouč se po ose M. Machač, T. Bříza dostal do středního pásma, kde u mantinelu vyhrál souboj o kotouč M. Havel a bekhendem poslal kotouč v 58 minutě přes polovinu hřiště do opuštěné branky 2:4.  O utkání bylo rozhodnuto a Horses si již nenechali výhru vzít, navíc když soupeř ještě v poslední minutě fauloval.

 

Hlasy po utkání: L. Kunz - dnes hráči splnili téměř vše co jsme si v kabině k utkání řekli. Měli jsme lepší pohyb než soupeř, dostatek střel a dostávali jsme se tak do šancí, které jsme využili.Ve středu jedeme k poslednímu uktání do Lanškrouna a v neděli se již hraje - play-off na domácím ledě a chci tak pozvat fanoušky, aby nás přišli v hojném počtu podpořit.

 

 

TJ Spartak NMM vs. HC Hlinsko Horses
skóre:
2 : 4
třetiny:
0:1, 0:1, 2:2
branky domácí:
54. Prouza (Burdych, Vanát), 57. Pohl (Mert, Reichmann)
branky hosté:
14. Bříza Adam (Štěpánek), 39. Zdražil (Fink, Grygar), 55. Havel (Chvojka, Bříza Tomáš), 58. Havel (Machač, Bříza Tomáš)
sestava domácí:
J. Čáp (Z. Biegl) — R. Velinský, M. Pohl, J. Mert, D. Dufek, V. Šrenk, A. Bezpalec, L. Burdych — J. Řezníček, L. Prouza, D. Reichmann, D. Vanát, O. Šťastný, D. Bureš, J. Bucek, J. Černý
sestava hosté:
M. Kraus (M. Peřina) — M. Machač, M. Nepokoj, P. Fink, T. Grygar, J. Oliva, M. Lojek — O. Karásek, A. Bříza, P. Štěpánek, J. Jílek, M. Havel, T. Bříza, M. Kišš, P. Kubal, R. Chvojka, M. Zdražil
rozhodčí:
Jan Petr — Michael Horák, Aleš Roischel Vyloučení 6/4 Diváci 254

Příští zápasy

Poslední zápasy

LMŽ B | 24.3. 2024, 9:00
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
3 - 9
RLJ | 23.3. 2024, 14:00
HC Hlinsko Horses - SK Kutná Hora
5 - 1
RLD | 20.3. 2024, 18:00
HC Slovan M.Třebová - HC Hlinsko Horses
1 - 3
LMŽ B | 17.3. 2024, 9:00
Skuteč - HC Hlinsko Horses
4 - 12
LSŽ B | 16.3. 2024, 10:30
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
5 - 4