Z Bydžova vezeme 3 body.

11.2.2024

N o v ý  B y d ž o v - v utkání plném vyloučení a také několika bitek  ( vyloučení - na straně domácích 14 a na straně hostů 16) Horses po obětavém výkonu vydřeli výhru parádní šibenící po střele Milana Machače minutu a půl před koncem utkání.

Hosté začali utkání aktivně již ve 2 minutě obral O. Karásek domácího obránce o puk a mohl skórovat. V 5 minutě po faulu na T.Břízu domácí gólman Veselý stačil tvrdou střelu M.Machače vyrazit. Domácí se dostali do šance v 8 minutě, ale v 10 ujel J.Jílek do brejku, ten neproměnil. Tedy nedáš dostaneš, platilo jako obvykle. Ve 12 minutě vystřelil z mezikruží Láska a Kopecký dorážkou otevřel skóre 1:0. V téže minutě se kotouč dostal při střídání ke dvířkům hostů a střídající hráči se jej dotkli - trest za hru v 6ti. To domácí hráč Láska zakrátko využil po tvrdé přesné střele k tyči 2:0. Hlinečtí snížili na 2:1 po pěkné souhře P.Štěpánka s P. Kubalem. V 19 minutě další oslabení na straně hostí a početní výhodu domácí opět dokázali zužitkovat opět Láska po střele nad lapačku M. Hanáka 3:1. Do branky nastoupil M. Kraus.

V úvodu druhé třetiny domácí ubránili oslabení po faulu na A.Břízu, avšak jen co byli v pěti vyslal Pilný přesnou přihrávkou do protiútoku Lásku, který proměnil svoji šanci 4:1. Ve 30 minutě snížil po skvělé přihrávce T.Břízy mezi kruhy najetý M. Machač a tvrdou střelou bez přípravy snížil na 4:2. Horses ještě zvyšovali aktivitu na kterou domácí reagovali značně podrážděně a bitka domácího Matějíčka s P. Štěpánkem za kterou oba putovali do kabina nastartovala hlineckou družinu do plných obrátek. Série vyloučení na obou stranách nebrala konce a zbytek třetiny odehráli hosté prakticky v oslabení. 

Když v po třiceti vteřinách závěrečné třetiny snížil kontatní brankou po akci P. Finka s T.Břízou před brankou aktivní R.Chvojka na 4:3 byli hlinečtí na koni. V další šanci se neprosadil J. Jílek. Domácí faulovali, ale oslabení ve 44 minuě i přes tlak hostí předčkali. Ve 45 vyrovnal stav R.Chvojka po asistenci s T.Břízou a M. Lojkem. Následovalo opět vyloučení, na trestnou putoval J. Oliva a bylo stále více jasné, že jedna branka rozhodne.  Další série vyloučení na obou stranách a souboje o každý metr ledu. Ve 48 minutě v nájezdu O. Karásek - sekera přes ruce, ale nájezdu se hosté nedočkali.  V 50 minutě přišly v přesilovce chvíle domácích, ale všechny pokusy skončily na M. Krausovi, ten držel svůj tým i v případě brejku domácího hráče v jisté gólovce. Vyloučení T.Břízy v 56 minutě mohlo rozhodnout, ale domácí M. Krause nepřekonali. V 59 minutě se rozhodl prokličkovat po přihrávce T.Břízy  středním pásmem M. Machač a výstavní střelou do levé šibenice  otočil výsledek 4:5 !! Domácím nezbylo než odvolat brankáře pokusit se v šesti  vyrovnat, ale Horses obětavou hrou již nedovolili změnu stavu a do tabulky si připsali všechny body.

Stadion N.Bydžov vs. HC Hlinsko Horses
skóre:
4 : 5
třetiny:
3:1, 1:1, 0:3
branky domácí:
12. Kopecký (Láska), 14. Láska (Špinka, Postolka), 19. Procházka (Matějíček), 24. Procházka (Pilný)
branky hosté:
16. Kubal (Štěpánek), 30. Machač (Bříza), 41. Chvojka (Bříza, Fink), 45. Chvojka (Bříza, Lojek), 59. Machač (Bříza)
sestava domácí:
F. Veselý (M. Schovánek) — V. Dostál, L. Bezděk, P. Sklenář, P. Malý, J. Matějíček, D. Borovec, D. Špinka — M. Procházka, M. Postolka, M. Hlaváček, T. Divíšek, R. Pilný, T. Láska, S. Eis, D. Kopecký, J. Chára
sestava hosté:
M. Hanák (M. Kraus) — M. Machač, M. Nepokoj, P. Fink, J. Oliva, M. Lojek — T. Grygar, A. Bříza, P. Štěpánek, J. Jílek, T. Bříza, T. Hudec, P. Kubal, O. Karásek, R. Chvojka, M. Zdražil
rozhodčí:
Libor Veinfurter — Filip Šesták, Jan Řezníček Vyloučení 14/16 domácí Matějíček 20+5 hosté Štěpánek 20+5

Příští zápasy

Poslední zápasy

LMŽ B | 24.3. 2024, 9:00
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
3 - 9
RLJ | 23.3. 2024, 14:00
HC Hlinsko Horses - SK Kutná Hora
5 - 1
RLD | 20.3. 2024, 18:00
HC Slovan M.Třebová - HC Hlinsko Horses
1 - 3
LMŽ B | 17.3. 2024, 9:00
Skuteč - HC Hlinsko Horses
4 - 12
LSŽ B | 16.3. 2024, 10:30
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
5 - 4