Z utkání s Poličkou těžíme všechny body.

28.1.2024

H l i n s k o:  domácí splnili roli favorita a tradičního soupeře, který dokáže potrápit každého soupeře přetlačili zejména v první třetině, kde svoji převahu vyjádřili i brankově.

Horses se do soupeře pustili s chutí již první akce ve 30 vteřině volala po brance. To se povedlo již na začátku druhé minuty po akci M.Zdražila a střele T. Hudce dostal dorážkou za záda žďárského gólmana Víta  pohotově P.Štěpánek 1:0. Soupeř se poprvé dostal ke střele v 6 minutě, kdy dvakrát pálil Boštík, ale na M.Hanáka v brance domácích nevyzrál. V 10 minutě spálil šanci T.Bříza, když jeho střela šla nad horní tyč. V  15 minutě zkusil projet M. Nepokoj, jeho střelu Vít ukryl v lapačce. V 16 minutě přečíslil obranu hostí chytrou přihrávkou J. Oliva, který nabil na protilehlé straně zcela volnému M. Kiššovi, který se měl spoustu času mířit do odkryté branky kam se Vít nemohl stihnout přemístit 2:0. O minutu později fauloval Boštíík. Přesilovku dokázali domácí využít po střele P. Beneše, v brankovišti se nejlépe zorientoval  R.Chvojka a dostal odraražený kotouč  do branky 3:0.

Do druhé části nastupovali domácí v pokračování oslabení z konce první třetiny, ale soupeře šanci měl  Střecha,jeho nebezpečnou střelu vykryl M.Hanák rychlým švihem betonu. Hosté se snažili korigovat nepříznivý stav. Ve 26 minutě vychytal pokus o blafák Tobiáše. Přesilovou hru po faulu na M. Kišše ve 29 minutě domácí nepotrestali. Spartak se pokoušel o rychlé brejky. Ve 35 minutě znovu pálil aktivní Boštík. Střelu z dálky vyslal Martinů. Hlinečtí zamkli soupeře v pásmu od 35 minuty, šance  M. Havla, následně M. Machače a O.Karásek však dokázal Vít eliminovat.

V úvodu třetí třetiny se domácí trefili počtvrté, ve 42 minutě P. Štěpánek skvěle sklepl střelu M. Nepokoje 4:0. Spartak kontroval zvýšenou aktivitou. Ve 43 minutě zkusil objet Hanákovu branku a podél tyče zakončit Boštík. Nebezpečnou střelu vyslal Havlík, ale domácí gólman stále držel čisté konto. Útoky se střídaly z jedné strany na druhou. Velkou šanci po přečíslení obrany měl po přihrávce M. Kišše najetý M. Havel jehy blafák volal po gólu, ale Vít byl proti. Další rychlou akci předvedl O.Karásek, ale ani jemu se nepodařilo zvýšil náskok domácích. Hosté dosáhli na čestný úspěch ve 48 minutě, svoji šanci využil Martinů s asistencí Střechy 4:1. V 50 minutě měl ještě možností snížit Střecha, ale lapačka M.Hanáka byla v pohotovosti. To  bylo vše co Horses soupeři povolili. Domácí měli ještě šanci zvýšit po rychlém brejku O.Karáska v 59 minutě, ale jeho pokus pozorný Vít dokázal zlikvidovat.

 

HC Hlinsko Horses vs. HC Spartak Polička
skóre:
4 : 1
třetiny:
3:0, 0:0, 1:1
branky domácí:
2. Štěpánek (Hudec), 16. Kišš (Oliva, Karásek), 19. Chvojka (Beneš, Havel) 42. Štěpánek (Nepokoj, Fink) –
branky hosté:
48. Martinů (Střecha)
sestava domácí:
M. Hanák (M. Peřina) — M. Machač, M. Nepokoj, P. Fink, P. Beneš, J. Oliva, M. Lojek — O. Karásek, M. Zdražil, P. Štěpánek, M. Havel, T. Bříza, M. Kišš, T. Hudec, P. Kubal, T. Grygar, R. Chvojka
sestava hosté:
L. Vít (J. Ehrenberger) — J. Máša, L. Havlík, O. Beran, M. Kutlvašr, P. Elis, R. Prokopec — F. Boštík, Z. Šerejch, L. Kunstmüller, J. Martinů, L. Krajíček, Š. Malenovský, T. Střecha, O. Tobiáš, J. Vondra, M. Zobač
rozhodčí:
Petr Rulíček — Jaromír Říha, Jan Topolský Vyloučení 1/2 Diváci 148

Příští zápasy

Poslední zápasy

LMŽ B | 24.3. 2024, 9:00
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
3 - 9
RLJ | 23.3. 2024, 14:00
HC Hlinsko Horses - SK Kutná Hora
5 - 1
RLD | 20.3. 2024, 18:00
HC Slovan M.Třebová - HC Hlinsko Horses
1 - 3
LMŽ B | 17.3. 2024, 9:00
Skuteč - HC Hlinsko Horses
4 - 12
LSŽ B | 16.3. 2024, 10:30
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
5 - 4