Vyrovnané utkání se Slovanem rozhodla střela R.Chvojky v poslední minutě utkání.

17.1.2024

H l i n s k o -  v dnešním rychlém utkání poznamenaném celou plejádou vyloučení Horses do poloviny utkání dotahovali těsné vedení silného soupeře, ale nakonec v dramatickém závěru, za hlasité  podpory holetínských fanoušků ( děkujeme) získali všechny tři body!

Slovan začal utkání velkou ofenzívou a první tři minuty nepustili domácí z pásma. Domácí nezachytli včas tempo hry a v souhře to skřípalo. Postupem času se však také dostali do šancí, nicméně první přesilovou hru domácích v 8 minutě potrestal soupeř rychlým brejkem a Slovan šel do vedení 0:1 po brance Vaňouse, který vypustil  schovanou střelou přes nohy hlineckého obránce . Až v 11 minutě se domácí dostali do vážnější šance po akci P. Beneše. Ve 12 minutě vyzkoušel Peksu v brance Slovanu tvrdou střelou M. Nepokoj. Radost domácím udělala samostatná akce J. Jílka, který se protáhl přes obránce kolem mantinelu, natlačil se na kruhu až před branku a z těžkého úhlu umístil střelu přesně nad Peksovo levé rameno pod horní tyč 1:1. Branka domácí motivovala k dalším akcím, oba týmy si vytvářely šance. I přes vyrovnané zásahy gólmanů 10/10 byly nebezpečnější na straně soupeře. 

V úvodu druhé třetiny byli Horses mnohem aktivnější závar po tvrdé střele M. Lojka vyřešil Peksa, ale hosté šli znovu do vedení ve 23 minutě, střelu Augustina domácí gólman M.Kraus kryl, ale odražený kotouč stihl zamést do branky  Cach 1:2. Následně domácí prožívali kruté chvíle, protože následovala nevídaná série třech vyloučení domácích za sebou 23:42 M. Zdražil, 25:44  T.Hudec a 26:44 M. Lojek ! Zde se domácí semkli a dokázali tuto dlouhou část utkání v oslabení obětavě ubránit a položit základ k úspěchu na konci zápasu, tým podržel M.Kraus, který na všechny pokusy dokázal rychle reagovat. V 31 minutě se podruhé gólově prosadil J. Jílek dorážkou   po akci T.Grygara, který se probojoval za modrou čáru , neváhal vystřelit 2:2 . Další část byla opět rozkouskovaná řadou vyloučení na obou stranách.

Do třetí části nastupovali hosté v pokračující  téměř 1 1/2 min. přesilové hře z druhé třetiny, domácí opět úspěsně ubránili. Další oslabení přišlo v polovině 44 minuty kdy pykal O. Karásek. Horses opět obětavě ubránili a v oslabení se rozhodl zaútočit M. Nepokoj, stahovačkou se zbavil Augustina na modré střelou vyzkoušel pozornost Peksy. Domácí stupňovali tempo a šance přicházely. Ve 46 minutě pálil M. Kišš a domácí svírali hosty v pásmu. Z toho vyplynuly dva fauly hostí ve 48 a 49 minutě. Naskytla se tak příležitost  využít dvojnásobnou přesilovou hru. To co se nepovedlo hostům, dokázali domácí využít a po rychlé kombinaci, kterou sehrál P. Beneš s T.Břízou pohotově zakončil P. Kubal a v 50 minutě hlinečtí otočili stav na 3:2. Slovan napjal všechny síly do útoku. Bohužel jsme šli v 52 minutě do 4 minutového oslabení. Soupeř dokázal vyrovnat stav za deset vteřin. Na pohotovou střelu umístěnou pod lapačku a přesně k tyči domácí gólman nedosáhl 3:3. Drama vrcholilo, protože oba celky se snažily strhnout výhru na svoji stranu. Když už to minutu před koncem třetí třetiny vypadalo že výsledek zůstane beze změny a bude následovat prodloužení založil J. Oliva přes J. Jílka rychlou akci, na jejímž konci se  v čase 59:10 rychle dostal přes modrou čáru R.Chvojka  a z vrcholu kruhu se napřáhl pro gólmana  nečekané, ale přesně umístěné střele, která zapadla pod horní tyč nad ramenem gólmana Peksy 4:3 ! Slovanu nezbývalo než se pokusit vyrovnat v power-play, ale domácí se dokázali dostat na puk,  J. Jílek mohl ještě dokončit svůj hattrick,  jeho střela však minula branku. Další body tak zůstaly doma!

Hlasy po utkání: L. Kunz hlavní trenér -  prvních deset dvanáct minut jsme nezachytili tempo hry silného soupře, v nedělním utkání Slovan nasázel Trutnovu 8 gólů. Náš tým bohužel nehrál, protože soupeř z Opočna utkání odvolal a herní rytmus nám chyběl. Hru jsme postupně vyrovnali. Hráči zaslouží pochvalu za obětavost  a hru v oslabeních, které jsme zvládli.Také góman podržel svůj tým, to byl základ pro tuto těsnou výhru.

 

HC Hlinsko Horses vs. HC Slovan M.Třebová
skóre:
4 : 3
třetiny:
1:1, 1:1, 2:1
branky domácí:
15. Jílek, 31. Jílek (Grygar, Fink), 50. Kubal (Bříza, Beneš), 60. Chvojka (Jílek, Oliva)
branky hosté:
8. Vaňous (Marek), 23. Cach (Augustin, Palička), 52. Palička (Janků)
sestava domácí:
M. Kraus (M. Hanák) — P. Beneš, M. Nepokoj, P. Fink, T. Hudec, J. Oliva, M. Lojek — O. Karásek, M. Zdražil, P. Štěpánek, J. Jílek, T. Bříza, V. Kudláček, M. Kišš, P. Kubal, T. Grygar, R. Chvojka
sestava hosté:
M. Peksa (P. Řoutil) — O. Holub, M. Netolický, L. Janků, J. Brandýs, D. Kuchař, M. Blaháček, D. Dubovčí — T. Faltus, D. Marek, P. Vaňous, T. Kavan, D. Cach, F. Palička, M. Maška, V. Augustin, O. Veselský
rozhodčí:
Jan Čížek — Michal Dalecký, Pavel Kolář Vyloučení : 10/7 Diváci: 136

Příští zápasy

Poslední zápasy

LMŽ B | 24.3. 2024, 9:00
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
3 - 9
RLJ | 23.3. 2024, 14:00
HC Hlinsko Horses - SK Kutná Hora
5 - 1
RLD | 20.3. 2024, 18:00
HC Slovan M.Třebová - HC Hlinsko Horses
1 - 3
LMŽ B | 17.3. 2024, 9:00
Skuteč - HC Hlinsko Horses
4 - 12
LSŽ B | 16.3. 2024, 10:30
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
5 - 4