Z Litomyšle vezeme 3 body.

10.1.2024

L i t o m y š l -  i v druhém utkání základní části Horses dokázali vybojovat cennou výhru s úřadujícím mistrem ligy. Utkání, které pro domácí po první třetině nevypadalo vůbec dobře se v závěru přetavilo v dramatickou zápletku,když mocně dotahovali čtyřbrankové manko.

Od první minuty se hrál svižný a kombinační hokej. Víze ze hry však měli hlinečtí a dokázali to vyjádřit i střelecky. První gól vstřelil již v 5 minutě T.Hudec, když obdržel od J.Jílka přihrávku na modrou čáru a úspěšným provedením blafáku otevřel skóre 0:1. Domácí se dostali k první střele na branku M. Krause až v 6 minutě. Z rychlé kombinace dokázali Horses opět přečíslit domácí obranu M. Havel ve 12 minutě pálil na branku Kličky a odražený kotouč dostal za jeho záda T.Bříza 0:2. O minutu později bylo na střídačce hostí ještě veseleji po vyhrané buly v pásnu pálil od modré M. Machač a P. Kubal jemnou tečí zdvihl kotouč pod horní tyč 0:3. Horses pokračovali v rychlé souhře a z tlaku dokázali vytěžit v 15 minutě další gól, T.Bříza zavezl kotouč do pásma a s kruhu nabil najetému M. Havlovi, který přesnou tvrdou střelou propálil Kličku počtvrté 0:4. Hosty zastavilo až sporné vyloučení hned dvou hlineckých hráčů minutu a půl před koncem třetiny. To dostalo domácí do hry, hlinečtí ještě dokázali do konce třetiny ubránit čisté konto, ale na začátku druhé třetiny se domácím podařilo tuto přesilovou hru využít po střele Jonáše, kterému asistoval L.Pilař 1:4.

  Ve druhé třetině se obraz hry změnil domácí začali po vstřelné brance lépe kombinovat a zlepšili pohyb. Ve 24 minutě měli Horses výhodu přesilové hry po faulu Jakubce ale dva střelecké pokusy k brance nevedly.  V 31 minutě rychle projel O.Karásek, ale šanci nevyužil. Skóre se tak do konce druhé části neměnilo.

Do třetí třetiny  měli Horses opět dobrý stup. Ve 43 minutě šance M.Havla s R.Chvojkou. Ve 49. minutě projel pro přihrávce P. Finka sólem prakticky přes celé hřiště M.Nepokoj a cestu zakončl přesnou střelou k tyči 1:5. O dvacet vteřin později však snížil blafákem Jakubec 2:5 a o dvě minuty později snížil na rozdíl dvou branek Vomočil 3:5. Domácí vycítili ještě šanci a hrál se hokej nahoru dolů. Hlinečtí promarnili dvě velké brankové šance zbytečnou kombinací a to se nevyplácí, domácí snížili v 59 minutě na 4:5 když koutouč propasíroval do branky Bažant. Domácím v dramatickém závěru nepomohla ani power-play, Horses ubránili početní výhodu, J. Jílek ještě mohl zvýšil do prázdné branky, ale jeho pokus zastavila tyč a tak z Litomyšle veze cenné tři body hlinecká družina.

 

 

 

 

HC Litomyšl vs. HC Hlinsko Horses
skóre:
4 : 5
třetiny:
0:4, 1:0, 3:1
branky domácí:
21. Jonáš (Pilař, Půlpán), 49. Jakubec (Půlpán, Jonáš), 51. Vomočil (Bažant), 59. Bažant
branky hosté:
5. Hudec (Jílek), 12. Bříza (Havel), 13. Kubal (Machač), 15. Havel (Bříza, Oliva ), 49. Nepokoj (Fink)
sestava domácí:
F. Klička (T. Dvořák) — J. Škvor, A. Jonáš, J. Zahradník, Š. Voříšek, M. Bažant, Š. Švec, O. Bláha — T. Půlpán, M. Jankovský, F. Vomočil, J. Dostál, L. Pilař, D. Barkóci, A. Půlpán, F. Stoklasa, T. Jakubec, M. Edl
sestava hosté:
M. Kraus (M. Hanák) — P. Beneš, M. Machač, M. Nepokoj, P. Fink, J. Oliva, Š. Lenoch — O. Karásek, M. Zdražil, P. Štěpánek, J. Jílek, M. Havel, T. Bříza, T. Hudec, P. Kubal, O. Procházka, R. Chvojka
rozhodčí:
Jan Čížek — Milan Pitra, Jan Vyloučení :2/3 Diváci: 255

Příští zápasy

Poslední zápasy

LMŽ B | 24.3. 2024, 9:00
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
3 - 9
RLJ | 23.3. 2024, 14:00
HC Hlinsko Horses - SK Kutná Hora
5 - 1
RLD | 20.3. 2024, 18:00
HC Slovan M.Třebová - HC Hlinsko Horses
1 - 3
LMŽ B | 17.3. 2024, 9:00
Skuteč - HC Hlinsko Horses
4 - 12
LSŽ B | 16.3. 2024, 10:30
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
5 - 4