V souboji vedoucích týmů soutěže si těsnou výhru odvezli Kohouti.

24.1.2024

H l i n sk o - v dohrávce předvánočního kola si soupeř odvezl těsnou výhru o jednu branku. V kvalitním utkáním s fanouškovskou kulisou na obou stranách mělo 324 diváků možnost shlédnout utkání s parametry play-off,  šlo o  souboji o každý metr ledu. Součástí utkání byla již v předvánočním období vyhlášená charitativní akce s cílem podpořit naše starší spoluobčany v domově seniorů DRACHTINKA, kde je nutné pro jejich péči pořídit rehabilitační vozík. Tomuto tématu se budeme věnovat v zítřejších zprávách, nicméně výtěžek z akce ve výši 37 310,-Kč je opravdu skvělý.

Utkání začalo v rychlém tempu, hosté chtěli Horses vrátit prohru z prvního duelu. První šance domácího týmu přišla již v první minutě po střele P. Finka kotouč T.Vlk vyrazil před sebe, ale dokázal zlikvidovat i dorážku M. Zdražila. Kohouti kontrovali ve 4 minutě střelou Pavlovského. Domácí si začali vytvářet šance M.Havel mířil mezi betony v 6 minutě, na začátku 9 minuty si vypracoval šanci P.Štěpánek s M.Zdražilem a následovaly další aktivní akce  P. Kubala a J. Olivy. Hosté pod tlakem faulovali a první přesilová hra přišla po faulu Rozlílka v 11 minutě. T.Vlka v brance soupeře jsme však ohrozili jednou střelou M. Machače, hosté však faulovali podruhé o minutu později. Bohužel přesilovou hru 5 na 3 domácí nevyužili a to se většinou v utkáních projeví negativně - platí nedáš, dostaneš. Domácí pokračovali v dobývání branky soupeře, ale jejich obranná linie byla zformovaná pečlivě. Po faulu na T.Břízu  v 16 minutě pykal Král, ale hosté ubránili i toto oslabení. Až v 19 minutě se Kohouti dostali do tlaku před brankou M. Krause. Spálili tři brankové příležitosti, ale 22 vteřin před koncem třetiny se v brankovišti dokázal prosadit Semorád 0:1.

V druhé třetině měli naopak výhodu přesilovek hosté. Ve 22 minutě byl vyloučen P.Fink, domácí dobře bránili, hosté se k efektivnímu zakočení nedostali. Ve 24 minutě další oslabení, Horses opět dobře bránili. Když už se zdálo, že oslabení domácí tým přečká a hráč naskakoval a zapojoval se do hry, vyslal překvapivou skrytou střelu z kruhu Jemelka, která skončila za zády M.Krause 0:2.  Domácí se vrhli znovu do útoku což přineslo kontaktní gól ve 29 minutě, kdy po střele M. Nepokoje v brankovišti překonal gólmana hostí M. Zdražil 1:2. Domácí se snažili soupeřovu obranu přečíslit, bohužel po chybě v rozehrávce a ztátě kotouče  se k němu dostal Veverka a střelou z těžkého úhlu poslal svůj tým do vedení 1:3. Následoval boj o každý metr ledu, Horses bojovali, následovaly akce M. Nepokoje, který projed až do pásma, šanci spáli také M. Kišš, ale do konce třetiny se již stav nezměnil. V poslední minutě druhé části domácí podrže M. Kraus kdy likvidoval dvě nebezpečné akce Kohoutů.

Do třetí části nastupovali domácí s odhodláním vyrovnat nepříznivý stav. Hosté však první tři minuty dokázali zmáčknout Horses v obranném pásmu. Postupně se však domácí opět dostávali do šancí, nepřicházely však branky. Ve 49 minutě projel po přihráce R.Chvojky po levém křídle M. Havel a z kruhu pálil k pravé tyči, na tuto ránu T.Vlk recept nenašel 2:3! Fanoušci hnali domácí do vyrovnání. V 51 a v 54 minutě mohli Horses využít přesilové hry, ale k brance nevedly střely M. Kišše a další šance M.Havla, která se odrazila od ramene T.Vlka. V 58 minutě putoval na trestnou lavici M. Havel, hosté se snažili rozhodnout, ale proti byl M. Kraus a držel hlinecké šance na vyrovnání. V oslabení projel M. Machač, ale T.Vlk jeho pokus zlikvidoval. Domácí v závěru zkusili hru bez brankáře, ale srovnat stav se nepodařilo. Těsnou výhru a body si odvezl soupeř.

Všem fanouškům a divákům děkujeme za velikou návštěvu a jejich finanční podporu pro DS Drachtinka a zveme je na nedělní domácí utkání s Poličkou od 17:30 hod.

 

 

HC Hlinsko Horses vs. HC Kohouti Č. Třebová
skóre:
2 : 3
třetiny:
0:1, 1:2, 0:0
branky domácí:
29. Zdražil (Nepokoj, Hudec), 49. Havel (Chvojka, Beneš)
branky hosté:
20. Semorád (Martinec, Rozlílek), 26. Jemelka (Fúzik, Ostřanský), 32. Veverka (Plášek)
sestava domácí:
M. Kraus (M. Hanák) — P. Beneš, M. Nepokoj, P. Fink, J. Oliva, Š. Lenoch, M. Machač — M. Kišš, M. Zdražil, T. Grygar, M. Havel, P. Štěpánek, T. Bříza, T. Hudec, P. Kubal, O. Karásek, R. Chvojka
sestava hosté:
T. Vlk (J. Lejsek) — T. Jelínek, P. Jemelka, D. Král, D. Blažej, V. Leder, J. Vašíček — J. Fúzik, M. Ostřanský, V. Veverka, K. Plášek, J. Semorád, V. Rozlílek, J. Martinec, J. Čada, M. Pavlovský
rozhodčí:
Jan Čížek — Petr Pošvář, Jaromír Říha Vyloučení : 4/6 Využití 0:0, Diváci : 324

Příští zápasy

Poslední zápasy

LMŽ B | 24.3. 2024, 9:00
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
3 - 9
RLJ | 23.3. 2024, 14:00
HC Hlinsko Horses - SK Kutná Hora
5 - 1
RLD | 20.3. 2024, 18:00
HC Slovan M.Třebová - HC Hlinsko Horses
1 - 3
LMŽ B | 17.3. 2024, 9:00
Skuteč - HC Hlinsko Horses
4 - 12
LSŽ B | 16.3. 2024, 10:30
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
5 - 4