Na výhru se v Náchodě Horses pořádně nadřeli.

7.1.2024

N á c h o d - v nedělním utkání Horses soupeře nakonec udolali v prodloužení, hlavní překážkou však byl v tomto utkání nepřekonatelný domácí brankář Kouba.

Hosté byli v utkání podle postavení v tabulce favoritem, nicméně hráči byli upozorněni na to, že doma Náchod podává většinou lepší výkony než při venkovních utkáních. To se potvrdilo, zejména z toho důvodu, že i přes úvodní tlak Horses dokázali prakticky z jejich druhé šance, vstřelili branku jako první 1:0 Polej (Kubeček). V 7 minutě byl hrubě faulován T.Hudec za což byl domácí Malina poslán do kabin, ale v následné šarvátce šel pykat také J.Jílek na 2+2 min. takže z pětiminutové možné přesilovky nebylo takřka nic. Nastalo dobývání náchodské branky, šance chodily jedna za druhou, ale nedařilo se. Až v 17 minutě měli domácí další dobrou šanci, tu však zlikvidoval pozorný M.Kraus.

Ve druhé části Horses ještě zvýšili tlak, ale šance M. Kišše či T.Břízy se neujaly. V37 minutě fauloval Štěpán ujiždějícího M.Nepokoje, ale trestné střílení M.Kišš nevyužil. Hosté pokračovali v náporu, zlepšili i pohyb, ale domácí výborně bránili a vše další likvidovat Kouba. V další šanci však již hlinečtí nezaváhali. V přesilové hře vyrovnal po tvrdé střele M. Lojka z prostoru před brankovištěm T. Bříza 1:1.

Do třetí části hosté vstoupili opět velice aktivně. Ve 47 minutě ujel do brejku J. Jílek, ale Koubu bekhendem nepřekonal. Ve 49 minutě po důrazu v brankovišti otočil skóre O. Karásek 1:2 s asistencí M. Machače. Hosté si ani nevydechli a z individuální akce Matouše, který se prokličkoval přes celé hřiště byla vyrovnávací branka domácích. Střelu Matouše gólman M.Kraus dokázal vyrazit, ale odražený kotouč doklepnul deset minut před koncem třetiny do branky  Maršík 2:2! V 54 minutě měli domácí výhodu přesilové hry, ale Horses pozorně bránili. V 60 minutě zkusil ještě jednou Matouš individuální akci, ale minul branku.

Počet zásahů brankárů : domácí: 43      hosté : 19 

Ve druhé minutě prodloužení rozhodl o výhře hostí střelou nad pravý beton J. Jílek 2:3.

 

 

HC Náchod vs. HC Hlinsko Horses
skóre:
2 : 3 p
třetiny:
1:0, 0:1,1:1, 0:1
branky domácí:
6. Polej (Kubeček), 50. Maršík (Matouš)
branky hosté:
39. Bříza (Lojek, Nepokoj), 49. Karásek (Machač, Oliva), 62. Jílek (Beneš, Chvojka)
sestava domácí:
Š. Kouba (J. Novotný) — D. Novák, J. Lelek, J. Štěpán, O. Malina, V. Vytlačil, M. Suk — V. Vondřejc, M. Červíček, P. Zeman, V. Maršík, A. Kubeček, D. Matouš, J. Kocián, M. Polej, P. Škoda
sestava hosté:
M. Kraus (M. Peřina) — P. Beneš, M. Machač, M. Nepokoj, P. Fink, J. Oliva, M. Lojek — Š. Lenoch, M. Zdražil, P. Štěpánek, J. Jílek, T. Bříza, M. Kišš, T. Hudec, O. Karásek, R. Chvojka
rozhodčí:
Libor Machač — Daniel Paštika, Jan Řezníček vyloučení 5/3

Příští zápasy

Poslední zápasy

LMŽ B | 24.3. 2024, 9:00
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
3 - 9
RLJ | 23.3. 2024, 14:00
HC Hlinsko Horses - SK Kutná Hora
5 - 1
RLD | 20.3. 2024, 18:00
HC Slovan M.Třebová - HC Hlinsko Horses
1 - 3
LMŽ B | 17.3. 2024, 9:00
Skuteč - HC Hlinsko Horses
4 - 12
LSŽ B | 16.3. 2024, 10:30
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
5 - 4