Hlinsko si Chrudimí poradilo i v druhém kole.

13.12.2023

C h r u d i m -  po debaklu, který Chrudim utržila na hlineckém ledě v prvním kole, se pečlivě připravovala na utkání druhého kola základní části. I když slibně vedla na začátku druhé třetiny 3:0, nevydržela nápor a soustředěný tlak Horses, který zastavovala jen za cenu nedovolených zákroků , nakonec přišla o vedení a prohrála 3:4.

V první části se hrál vyrovnaný hokej, hlinečtí byli do 9 minuty aktivnější šance si připravil Š. Lenoch a také J. Jílek, který se v 8 minutě prokličkoval až před branku.Nicméně pro chybě v obranné fází se prosadil mladík Kubíček, kdy bekhendem otevřel skóre. Prakticky následně měl možnost srovnat M. Havel po akci s T.Břízou. Brejk neproměnil P. Štěpánek. Téměř vždy platí nedáš dostaneš a to platilo i v tomto případě. Druhé zaváhání a nechat protihráče neobsazeného před gólmanem je trestuhodné a soupeř vedl ve 13 minutě 2:0. Horses zpřesnili hru, ale snížit se i přes šance nepodařilo. Domácí měli možnosti v závěru zvýšit v přesilové hře, ale hlinečtí je nepustili ani k ohrožení branky M. Krause.

Druhou část začali Horses o poznání lépe, měli tlak a soupeř fauloval, přesilovou hru však domácí dokázali přestát. Ve 25. minutě hosté vyrobili další chybu v rozehrávce před vlastním brankářem a prakticky darovali branku soupeři, Hebek ji kličkou proměnil 3:0. Horses měli tlak, ale branky dával soupeř. Impuls ke zplepšené produktivitě dal úvodní brankou P. Kubal ve 28 minutě na jeho střelu Matoušek nestačil 3:1. Hra se více méně odehrávala před brankou domácích. Ve 35 minutě proměnil svůj brejk výsltavním bekhendem do šibenice Matouškovy branky J. Jílek pro přesně načasované přihráce P. Štěpánka 3:2. Kontaktní gól a tlak za vyrovnáním se stupňoval.

Do třetí části nastoupli hosté s jasným cílem - vyrovnat. Domácí bránili těsně vedení i za cenu faulů, přečkali dvě další oslabení a snažili se využít pouze příložitosti z brejků. To se jim několikrát podařilo, ale M. Kraus dokázal podržet svůj tým. V 52 minutě měl šanci vyrovnat M. Kišš při trestném střílení po faulu na O.Karáska ve vyložené šanci, ale Matoušek dokázal jeho úmysl přečíst. Vyrovnávací branka padla ve dvojnásobné přesilové hře  56 minutě,když M. Kišš po spolupráci s M. Machačem předložili šanci P. Kubalovi, který svojí druhou brankou vyrovnal 3:3 !  Drama vrcholilo a domácí se z tlaku hostí nemohli vymanit, jen za pomoci faulů. V 59 minutě využil přesilovou hru a  zařídil obrat Horses P. Štěpánek po střele P. Beneše, když  tečoval kotouč k pravé tyči Matouškovy branky 3:4 !  Domácí se pokusili o vyrovnání v power-play, ale hosté vyhráli buly a  pak již kontrolovali hru a čas ubíhající do konce utkání.

 

 

HC Chrudim vs. HC Hlinsko Horses
skóre:
3 : 4
třetiny:
2:0, 1:2, 0:2
branky domácí:
10. Kubíček (Macas), 13. Macas (Kubíček, Matýs), 25. Hebek
branky hosté:
28. Kubal, 35. Jílek (Štěpánek), 56. Kubal (Kišš, Machač), 59. Štěpánek (Beneš, Nepokoj)
sestava domácí:
F. Matoušek (L. Novotný) — M. Felcman, D. Hrdlička, F. Hybeš, D. Pejzl, M. Urban, E. Pazdera, M. Dvořák, T. Linhart — L. Hebek, J. Polák, N. Langr, J. Plch, M. Kostka, D. Matýs, J. Kubíček, D. Brožek, D. Cvrček, V. Novák, M. Macas, Z. Pavlík
sestava hosté:
M. Kraus (M. Peřina) — P. Beneš, M. Machač, M. Nepokoj, P. Fink, J. Oliva, Š. Lenoch — O. Karásek, M. Havel, P. Štěpánek, J. Jílek, T. Bříza, M. Kišš, T. Hudec, P. Kubal, R. Chvojka, M. Zdražil
rozhodčí:
Josef Vrba — Zbyněk Louda, Aleš Švejda Vyloučení 12/4 Počet diváků: 250

Příští zápasy

Poslední zápasy

LMŽ B | 24.3. 2024, 9:00
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
3 - 9
RLJ | 23.3. 2024, 14:00
HC Hlinsko Horses - SK Kutná Hora
5 - 1
RLD | 20.3. 2024, 18:00
HC Slovan M.Třebová - HC Hlinsko Horses
1 - 3
LMŽ B | 17.3. 2024, 9:00
Skuteč - HC Hlinsko Horses
4 - 12
LSŽ B | 16.3. 2024, 10:30
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
5 - 4