I přes velkou snahu Horses dnes body nezískali.

10.12.2023

H l i n s k o -  utkání ve kterém Horses nezachytili začátek utkání po 6 minutách byl stav 0:3 pro hostující BK Nová Paka. To je těžký oříšek, ale domácí dokázali ve druhé části vyrovnat. Hosté odskočili o dvě branky. Hlinečtí snížili, ale na vyrovnání v power- play nedosáhli. Sporným momentem byla čtvrtá branka .. nebo tyč?

Bruslaří z Nové Paky měli skvělý úvod,  u všeho byli dříve. Horses měli ještě asi v nohách těžké utkání z M. Třebové, pohyb ani rozehrávka zdaleka nebyla ideální. Toho soupeř dokonale využil. Ve 3 minutě otevřel skóre  u levé tyčky neobsazený Foerster  0:1. Aby toho nebylo málo tak ve 4 minutě zvýšil z pohledu hostí střelou mezi kruhy  Hric 0:2. Na začátku 6 minuty pálil od modré čáry Had, přes klubko hráčů před brankou nemohl M. Hanák nic vidět a kotouč prolétl skulinou mezi tělem a tyčí 0:3! Výměna postu v brance musela přijít v reakci na situaci. Domácí neklesali na mysli a nastal těžký úkol srovnat skóre. Domácí od 10 minuty zlepšili pohyb a dokázali  stále častěji ohrožovat branku Krinwalda. Minutu před koncem první třetiny snížil stav po spolupráci s O. Karáskem  M. Kišš 1:3.

Do druhé části nastoupili domácí v oslabení, protože řeč trenéra v kabině byla delší než standardně. Trest za pozdní příchod nás neminul. Nicméně oslabení sehráli domácí velice dobře a soupeře k ničemu nepustili. A následně s velkou odvahou a bojovností se pustíli do stíhací jízdy. Důraz a včasné napadání přineslo své ovoce. Ve 27 se v brankovišti  po akci M. Havla prosadil T.Bříza 2:3. Ve 33 minutě pykal za podražení Hric. Vyloženou gólovu šanci si vytvořil J. Oliva vytáhl gólmana z brány, ale do zcela odkryté branky již nikdo kotouč nedostal. V 36 minutě přesný pas na modrou obdžel P.Kubal, jeho brejk v gólové šanci nedovoleně zastavil Klust. Tresné střílení muselo přijít. Exekutor M. Kišš se nemýlil 3:3 ! Do kabin se šlo za vyrovnaného stavu.

Ve třetí části se hrál hokej nahoru dolů, oba týmy chtěly strhnout vedení na svou stranu. V41 minutě pálil M. Havel, následoval průnik J. Jílka, na druhé straně M. Kraus likvidoval dvě gólovky hostí. Ve 43 minutě se hosté opět ujali vedení po střele Strnada pod horní tyč 3:4. Domácí museli riskovat a hosté dokázali využít přečíslení po střele Brokeše se rozezněla tyč, ale rozhodčí viděli gól 3:5. Tento sporný moment může rozsoudit jen kamera. Horses vrhli všechny síly do útoku ve 49 minutě  domácí opět snížili na kontakt brankou M. Kišše 4:5. Tlak domácích se stupňoval, bohužel nevyužili přesilovku 5 na 3 v 56 minutě, to rozhodlo o vývoji utkání. V následné power-play vybojovali ještě jednu šanci, kdy kotouč prolétl brankovištěm Krunwalda, ale u tyče chyběl náš hráč, aby jej dostal za jeho záda.

 

HC Hlinsko Horses vs. BK Nová Paka
skóre:
4 : 5
třetiny:
1:3, 2:0, 1:2
branky domácí:
19. Kišš (Karásek, Kubal), 27. Bříza (Chvojka, Havel), 36. Kišš (TS), 49. Karásek (Kubal, Kišš)
branky hosté:
3. Foerster (Nezbeda, Strnad), 5. Hric (Kotyza, Brokeš), 6. Had (Malík, Foerster), 43. Strnad (Foerster, Nezbeda), 47. Brokeš (Suvorov, Kotyza)
sestava domácí:
M. Hanák , 6 min. M. Kraus— M. Machač, M. Nepokoj, P. Fink, J. Oliva, Š. Lenoch, M. Lojek — T. Hudec, M. Zdražil, P. Štěpánek, J. Jílek, M. Havel, T. Bříza, M. Kišš, P. Kubal, O. Karásek, R. Chvojka
sestava hosté:
R. Krinwald (G. Vizner) — J. Najman, J. Kotyza, D. Malík, A. Suvorov, L. Šípek, M. Klust, P. Had, L. Fišar — F. Hnik, P. Foerster, J. Dvořák, M. Nevyhoštěný, T. Hric, L. Nezbeda, M. Horyna, T. Brokeš, V. Strnad
rozhodčí:
Vrba, Javůrek, Kolář Vyloučení 2/4 Diváci: 163

Příští zápasy

Poslední zápasy

LMŽ B | 24.3. 2024, 9:00
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
3 - 9
RLJ | 23.3. 2024, 14:00
HC Hlinsko Horses - SK Kutná Hora
5 - 1
RLD | 20.3. 2024, 18:00
HC Slovan M.Třebová - HC Hlinsko Horses
1 - 3
LMŽ B | 17.3. 2024, 9:00
Skuteč - HC Hlinsko Horses
4 - 12
LSŽ B | 16.3. 2024, 10:30
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
5 - 4