Výhra se Slovanem posouvá Horses do čela tabulky.

8.12.2023

Moravská Třebová - v náročném týdnu (3 utkání) svedli hlinečtí " Koně" bitvu s ambiciózním Slovanem. I když to po první třetině vypadalo na výhru domácích, tým Horses se semkl  a bojovným výkonem podpořený výkonem M. Krause dokázal ve třetí části vyrovnat stav a v prodloužení překonat skvělého Peksu výstavní ranou O. Karáska do šibenice.

Od první minuty se hrál rychlý hokej, sebevědomí domácí se po přesvědčivých výhrách s N. Pakou a Chrudimí rychlými akcemi snažili dostávat před branku M. Krause. Ve 3 minutě šli do vedení po střele kterou Kraus vytěsnil, ale rychlá dorážka  Cacha znamenala vedení domácích 1:0. Hlinečtí nezůstávali pozadu a Peksu v následujících pěti minutách zaměstnaly střely M. Machače, M. Havla, M. Zdražila a Jílka, ale všechny pokusy končily na domácím gólmanovi. Ve 13 minutě rozezněl tyč znovu pokus Cacha. Vyloučení J. Jílka v 14 minutě domácí dokázali využít, když na modré převzal kotouč Augustin a rychlým průnikem dokázal najít skulinu pod betony M. Krause 2:0. Další oslabení při vyloučení M. Havla dokázali Horses ubránit po skvělém zákroku M. Lojka.

Ve druhé třetině se podařilo již po dvou minutách snížit stav na 2:1- M. Kišš využil pohotovou přihrávku J. Olivy. Branka nastartovala tým, který začal více a více ovládat hru. Aktivitu hostí domácí zastavili.. faul kolenem Paličky na pronikajícího R.Chvojku. Horses svírali v přesilovce domácí, dělovka M. Lojka po přečíslení minula tyč . Další tlak hostí a další přesilová hra v 28 minutě. Tu využil druhou brankou v utkání opět M. Kišš ve 30 minutě po souhře s P. Kubalem a M. Machačem 2:2. Radost z vyrovnávací branky včak netrvala ani 10 vteřin. Hned po vhození buly ve střední části obdržel přihrávku mezi obránce na modrou čáru Palička a svůj brejk proměnil střelou nad vyrážečku M. Krause 3:2 ! Hlinečtí však dál pokračovali v aktivní hře a brankovými pokusy M. Nepokoje a P. Kubala. Tlak hostí zastavilo vyloučení J. Olivy 5 +20.  Zde se lámal chleba... Horses obětavě bránili, Slovan chtěl rozhodnout, ale při své snaze po 3 minutách přesilové hry fauloval rovněž a hra se vyrovnala. Obrovskou šanci Augustina 10 vteřin před konce M. Kraus dokázal zlikvidovat.

Do třetí třetiny šli Horses s cílem vyrovnat, domácí byli pod tlakem. Ve 43 minutě se to podařilo, po přihrávce M. Nepokoje na M. Kišše, který natáhl hráče i brankáře na svoji stranu předal kotouč P. Kubalovi, který si potáhl kotouč před brankovištěm a bekhendem přehodil puk do odkryté brány 3:3 ! Do konce třetiny se oba celky snažily rozhodnout ve svůj prospěch a byl to boj o každý metr. Ve 43 minutě spálil šanci domácí Palička, rovněž tak M. Nepokoj nebo M. Havel,když jeho střela šla nad horní tyčí, hosté nevyužili přesilovku v 53 minutě a stejně tak ani Slovan tři minuty před koncem, kdy jej celý stadion skvělých domácích fanoušků (to můžeme Slovanu jen závidět...)  hnal za vítězstvím. Následovalo prodloužení v něm domácí faulovali, ale Horses nevyužili přesilovou hru. V pokračující hře 3 na 3 přenesl J. Jílek hru na M. Machače, který vyslal přesnou přihrávkou O. Karáska po křídle do rychlého průniku a ten v 64 minutě nechytatelnou střelou do šibenice rozhodl o výhře Horses 3:4!

 

Vyloučení: 7/6

Diváci : 285

 

HC Slovan M.Třebová vs. HC Hlinsko Horses
skóre:
3 : 4pp
třetiny:
2:0, 1:2, 0:1, 0:1
branky domácí:
3. Cach (Palička, Augustin), 16. Augustin (Cach, Schejbal), 31. Palička (Schejbal)
branky hosté:
23. Kišš (Oliva, Kubal), 31. Kišš (Kubal, Machač), 43. Kubal (Kišš, Nepokoj), 64. Karásek (Machač, Jílek)
sestava domácí:
M. Peksa (P. Řoutil) — O. Holub, M. Netolický, D. Kuchař, M. Blaháček, J. Schejbal, D. Dubovčí — L. Janků, D. Marek, P. Vaňous, T. Kavan, D. Cach, F. Palička, M. Maška, V. Augustin, T. Faltus, O. Veselský
sestava hosté:
M. Kraus (M. Hanák) — P. Beneš, M. Machač, M. Nepokoj, P. Fink, J. Oliva, M. Lojek — O. Karásek, M. Zdražil, J. Jílek, M. Havel, T. Bříza, M. Kišš, T. Hudec, P. Kubal, R. Chvojka
rozhodčí:
Jan Čížek — Jan Topolský, Matěj Mikula

Příští zápasy

Poslední zápasy

LMŽ B | 24.3. 2024, 9:00
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
3 - 9
RLJ | 23.3. 2024, 14:00
HC Hlinsko Horses - SK Kutná Hora
5 - 1
RLD | 20.3. 2024, 18:00
HC Slovan M.Třebová - HC Hlinsko Horses
1 - 3
LMŽ B | 17.3. 2024, 9:00
Skuteč - HC Hlinsko Horses
4 - 12
LSŽ B | 16.3. 2024, 10:30
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
5 - 4