Horses rozhodli utkání po dvou třetinách.

6.12.2023

H l i n s k o -  domácí tým byl v utkání dle postavení v tabulce favoritem a tuto roli potvrdili,  hosté z Chocně v minulém kole předvedli v minulém utkání s Novým Městem slibný výkon a soupeře značně potrápili. Na hlineckém ledě však dominovali domácí za podpory jejich gólmana.

Od začátku třetiny diktovali tempo domácí, již ve 4 . minutě řešil Valenta v brance hostí teč T.Hudce. Následovala další rychlá akce, po vyhrané buly P. Štěpánka, pohotově mířil mezi tyče M. Kišš 1:0.  Hosté zahrozili před brankou M. Krause v 5 minutě, ten si však se střelou věděl rady.  V 9 minutě M. Havel střelou od modré rozezněl tyč. 10 minuta a individuální akce M. Kišše, který si střelou na zadní mantinel nabil na bekhendovou dorážku a podruhé překonal Valentu 2:0. V 10 minutě domácí gólman zmařil šanci J. Poláka po střele od modré čáry. Domácí kontrolvali střelou M. Nepokoje. Šanci Záruby ve 13 minutě a zakončení blafákem M.Kraus přečetl. Platilo nedáš dostaneš rychlou akci založil přesně M. Lojek a po čisté kombinační akci přes M.Havla, a R.Chvojku zakončoval P. Kubal 3:0. Krásná akce nakopla i další střídající lajnu a po necelé minutě zvýšil stav na 4:0 T.Hudec po akci s J. Jílkem a M. Zdražilem. 

V začátku druhé části měli hosté výhodu přesilové hry, ale střelu P. Prachaře domácí gólman kryl. Spartak se snažil korigovat stav, ale nemohl najít recept na hru domácích. Ve 30 minutě rozehrál M. Machač gólovou akci přes P.Štěpánka a O. Karásek po souhře zvýšil na 5:0. Ve 36 minutě dlouhou přihrávkou na útočnou modrou vyslal T.Hudec do brejku J. Jílka, který střelou nad beton nedal Valentovi šanci 6:0. Necelou minutu před koncem druhé třetiny založil M.Nepokoj brankovou akci přes J. Jílka a kotouč do branky dostal podruhé T. Hudec 7:0.

V úvodu třetí části měli domácí výhodu přesilové hry, ale hosté aktivně bránili. Ve 44 minutě svoji aktivitu hosté v přesilové hře při vyloučení domácích dokázali přetavit v první branku, po pohotové střele J. Poláka z vyhrané buly 7:1. Gól hosty povzbudil a bojovali o další. Domácí se do útoku již příliš nehnali a aktivitu na čas přenechali hostům, kteří využili situaci ve 49 minutě další brankou , kterou po strkanici v brankovišti dostal mezi tyče Michálek 7:2. Po této brance Horses opět zabrali a opět dostali hosty pod tlak a v 57 minutě stanovil konečný výsledek po skvěle načasované přihrávce M. Lojka střelou bez přípravy z ideální pozice M. Havel 8:2.

Hlasy po utkání: L.Kunz hlavní trenér - v dnešním utkání podali všichni hráči spolehlivý výkon, který podpořil v brance M.Kraus. V utkání jsme měli převahu, po dvou třetinách bylo více méně rozhodnuto. Ve třetí části jsme trochu ztratili koncentraci a soupeři dovolili korigovat výsledek. V dalších utkání si to nemůžeme dovolit a musíme se soustředit celých 60 minut.

 

HC Hlinsko Horses vs. HC Spartak Choceň
skóre:
8 : 2
třetiny:
4:0, 3:0, 1:2
branky domácí:
5. Kišš (Štěpánek), 10. Kišš, 14. Kubal (Chvojka, Havel), 15. Hudec (Jílek, Zdražil), 30. Karásek (Štěpánek, Machač), 37. Jílek (Hudec, Beneš), 40. Hudec (Jílek, Nepokoj), 57. Havel (Lojek, Machač)
branky hosté:
44. Polák (Novotný), 49. Michalec (Adámek, Votava)
sestava domácí:
M. Kraus (M. Hanák) — P. Beneš, M. Machač, M. Nepokoj, P. Fink, J. Oliva, M. Lojek — P. Kubal, M. Zdražil, T. Grygar, P. Štěpánek, J. Jílek, M. Havel, M. Kišš, T. Hudec, O. Karásek, R. Chvojka
sestava hosté:
J. Valenta — T. Novotný, D. Votava, J. Knytl, M. Novák, M. Kalous — V. Michalec, J. Polák, M. Vítek, M. Adámek, P. Prachař, D. Farkas, M. Pilař, D. Záruba, M. Lichtág
rozhodčí:
Petr Rulíček — Oliver Obr, Michal Schaffer vyloučení 3/4 Diváci: 105

Příští zápasy

Poslední zápasy

LMŽ B | 24.3. 2024, 9:00
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
3 - 9
RLJ | 23.3. 2024, 14:00
HC Hlinsko Horses - SK Kutná Hora
5 - 1
RLD | 20.3. 2024, 18:00
HC Slovan M.Třebová - HC Hlinsko Horses
1 - 3
LMŽ B | 17.3. 2024, 9:00
Skuteč - HC Hlinsko Horses
4 - 12
LSŽ B | 16.3. 2024, 10:30
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
5 - 4