Vysoká výhra s Lanškrounem

3.12.2023

H l i n s ko - v posledním utkání prvního kola podali Horses přesvědčivý výkon ozdobený řadou pěkných branek. V brance podal spolehlivý výkon M. Hanák.

Od první minuty byli domácí hráči aktivní, po střele M. Nepokoje od modré neměl daleko k překonání Nimmerichtera v brance Orlů M. Zdražil. Skóre otevřel v 8 minutě J.Jilek, který se utrhl do brejku a střelou k levé tyči překonal gólmana hostí 1:0. Ve 12 minutě měli hosté výhodu přesilové hry, ale branku M. Hanáka neohrozili. V15, minutě přidal branku J. Oliva po spolupráci s P.Štěpánkem 2:0. Hned první přesilovou hru v 18 minutě domácí přetavili v další zářez. Po rozehrávce M.Lojka s P. Benešem si rozjetý M. Havel věděl rady a blafákem zakončeným mezi betony Nimmerichtera 3:0.

V úvodu druhé třetiny šli domácí opět do oslabení, ale kromě jedné nebezpečné střely, kterou M.Hanák vykryl betonem víc hostům nepovolili. Naopak J. Oliva se prokličkoval z poloviny hřiště až před branku, nicméně jeho pokus Nimmerichter dokázal vytěsnit. 26 minuta přinesla další branku v podání M. Machače, který se individuálně prosadil po přesné střelu k tyči 4:0. 28. minuta a opět oslabení. Gólovu šanci Krče, který pálil z kruhu skvěle zlikvidoval domácí brankář, navíc se do slibného  brejku dostal J. Jílek, ale lapačka Nimmerichtera byla na místě. 31. minuta  přesná přihrávka na rozjetého O. Karáska -  střeka a rychlá  dorážka  5:0. Minutu před koncem druhé části pálil od modré M. Nepokoj, první pokus gólman hostí kryl, ale uz nemohl reagovat na reakci J. Jílka, který odražený puk poslal pod horní tyč 6:0.

Stejně jako v úvodu druhé třetiny, tak i na začástku třetí pykají domácí. Jen co byli domácí v plném počtu pokračovaly brankové hody. Ve 44 minutě vyslal M. Lojek přihrávku, která měla oči na J. Jílka, ten zasekl jízdu za modrou a přihrál najetému P. Štěpánkovi, který nekompromisně zavěsil nad rameno Nimmerichtera. 7:0. Orli nevzdávali a bojovali i za tak nepříznivého stavu. V další oslabení domácích se střelecky prosadil Pejcha a snížil na 7:1.  Ve 48 minutě se po závaru v brankovišti a přihrávce J. Jílka prosadil  T. Hudec a krásným bekhendem poslal kotouč pod horní tyč 8:1. V 50 minutě neudržel nervy na uzdě brankář hostí a po potyčce  vyfasoval 4 minutový trest. Jeho chybu potrestal po kombinaci M. Kišše s M. Machačem po přesné přihrávce M. Nepokoj, který si z modré sjel na kruh a z první trefil těsně k tyči 9:1.  Utkání bylo rozhodnuto, domácí polevili v pozornosti a hosté toho využili v 56 minutě po střele Drlíka 9:2. V následujících minutách se utkání více méně dohrávalo v režii Horses.

 

 

 

 

 

 

HC Hlinsko Horses vs. HC Orli Lanškroun
skóre:
9 : 2
třetiny:
3:0, 3:0, 3:2
branky domácí:
. Jílek, 15. Oliva (Štěpánek, Machač), 18. Havel (Beneš, Lojek), 26. Machač, 31. Karásek (Machač), 40. Jílek (Nepokoj), 44. Štěpánek (Jílek, Lojek), 48. Hudec (Jílek, Fink), 52. Nepokoj (Machač, Kišš)
branky hosté:
46. Pejcha (Markl), 56. Drlík (Šlezingr)
sestava domácí:
M. Hanák (M. Kraus) — P. Beneš, M. Machač, M. Nepokoj, P. Fink, Š. Lenoch, J. Oliva, M. Lojek — O. Karásek, M. Zdražil, P. Štěpánek, J. Jílek, M. Havel, M. Kišš, T. Hudec, P. Kubal, R. Chvojka
sestava hosté:
K. Nimmerrichter (M. Ďuriš) — T. Pražák, D. Šlezingr, F. Kužílek, Š. Mann — T. Markl, J. Pejcha, T. Dvořák, M. Šembera, J. Nastoupil, M. Drlík, R. Vogel, V. Švub, O. Marek, O. Pirkl, T. Krč
rozhodčí:
David Kolář — Pavel Kopecký, Martin Kalus Vyloučení 5/3 Počet diváků: 102

Příští zápasy

Poslední zápasy

LMŽ B | 24.3. 2024, 9:00
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
3 - 9
RLJ | 23.3. 2024, 14:00
HC Hlinsko Horses - SK Kutná Hora
5 - 1
RLD | 20.3. 2024, 18:00
HC Slovan M.Třebová - HC Hlinsko Horses
1 - 3
LMŽ B | 17.3. 2024, 9:00
Skuteč - HC Hlinsko Horses
4 - 12
LSŽ B | 16.3. 2024, 10:30
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
5 - 4