Až v prodloužení se rozhodlo o vítězi prvních dvou celků tabulky.

26.11.2023

H l i n s k o -  domácí tým v kvalitním a pohledném utkání dvakrát vedl, ale hosté dokázali otočit výsledek v 56 minutě v jejich prospěch. Po velkém tlaku však Horses devět vteřin před koncem dokázali při hře bez brankáře vyrovnat stav na 3:3. Rozhodovalo se v prodloužení ve hře 3 na 3, kdy Spartak  v 62 minutě svoji šnaci proměnil .

První třetina proběhla v režii domácího celku. Již ve 3 minutě si vytvořil velkou šanci P. Štěpánek, ale byl faulován. V přesilové hře měl šanci na otevření skóre po přihrávce M. Lojka v předbrankovém prostoru R.Chvojka. Skóre otevřel po skvělé dlouhé  přihrávce  J. Olivy rozjetý O. Karásek, který na modré převzal kotouč a nedal Čápovi v brance hostí šanci 1:0. Další slibná  akce  T,Břízy s T. Hudce přišla v 10 minutě a ve 12 minutě pálil  M. Lojek po asistenci T.Břízy. Oslabení ve 13 minutě při vyloučení J. Jílka jsme přečkali bez vážného ohrožení hlinecké branky. Spartak se dostal do važnějšího tlaku dvěma nebezpečnými střelami hry až v 17 minutě kdy M Kraus pokryl gólovou akci po střele z mezikruží a o minutu později tvrdou střelu Matějíčka od modré čáry. 

Ve druhé části se střídaly šance na obou stranách. Ve 21 minutě T.Bříza s R.Chvojkou ve 24 minutě M. Kišš s T. Karáskem naopak ve 29 minutě M.Kraus si poradil s tvrdou střelou Zámečníka a ve 30 minutě Pohla. Ve 35 minutě mohl zvýšil na dvoubrankový rozdíl M. Machač po přečíslení obrany hostů, kdy byl mezi kruhy a mířil pod vyrážečku Čápa, ale ten jeho úmysl přečetl a kotouč dokázal vyrazit. Ve 36 minutě Horses čelili dalšímu oslabení, M. Kraus dvakrát zasahoval, ale těsné vedení domácí ubránili.

Z vývoje bylo zřejmé, že bitva o každý metr ledu bude pokračovat až do konce utkání. Vyrovnávací branka hostů v čase 40:19 byla z kategorie kuriozních, kdy domácí obrana přestala jít za kotoučem a rozhodčí proti všem předpokladům neodpískali icing,  nedůrazu využil nejlepší hráč hostů Matějíček a vyrovnal na stav 1:1. Hosté se neradovali dlouho, ve 44 minutě vyvezl kotouč T.Hudec , T.Bříza se protáhl s kotoučem z rohu a přihrál před branku R.Chvojkovi, který přihrávku umístil za Čápova záda 2:1. Bohužel za necelých 40 vteřin se stav opět měnil, po křídle si najel na přihrávku volný Matějíček a připravil situaci na vyrovnání Zámečníkovi 2:2. Horses se tlačili do útoku s jasným cílem, bohužel nevyužili přesilovou hru ve 46 minutě po faulu na T.Břízu a stejně tak ve 49 minutě po faulu na T.Hudce. Zřejmě zafungovalo nedáš tak dostaneš... v 56 minutě se po vyhraném souboji v rohu uvolnil Zámečníka v souboji před brankou se prosadil Šťastný 2:3. Horses vrhli všechny síly do útoku v 56 minutě prokličkoval přes celé hřistě J. Oliva, hra se přelévala. V čase 58:43 "time" domácích. Vše do útoku a 9 vteřin před koncem po vyhrané buly a tlaku do branky se podařilo vyrovnat stav na 3:3. Po krátké přestávce souboj pokračoval v prodloužení. V něm se prosadili ve druhé minutě nastavení hosté a Zámečník stanovil střelou na stav 3:4, a dva body putují do tabulky Nového Města.

Hlasy po utkání -  L. Kunz - hlavní trenér - velice kvalitní utkání, děkujeme fanouškům za podporu. Je škoda, že když jsme šli dvakrát do vedení tak  jsme jej neudrželi až do konce,  ale přijel kvalitní soupeř. Kluky musím pochválit, za tlak, který přetavili ve vyrovnávací branku v power play. V prodloužení rozhodla individuální šikovnost hráče soupeře.

 

 

 

 

HC Hlinsko Horses vs. TJ Spartak NMM
skóre:
3 : 4 PP
třetiny:
1:0,0:0, 2:3,0:1
branky domácí:
7. Karásek (Oliva, Machač), 44. Chvojka (Bříza, Hudec), 60. Hudec (Chvojka)
branky hosté:
41. Mert (Matějček), 44. Zámečník (Matějček, Mert), 57. Šťastný (Zámečník), 62. Zámečník (Pohl, Novotný)
sestava domácí:
M. Kraus (M. Hanák) — P. Beneš, M. Machač, M. Nepokoj, P. Fink, J. Oliva, M. Lojek — O. Karásek, M. Zdražil, P. Štěpánek, T. Hudec, J. Jílek, T. Bříza, M. Kišš, P. Kubal, R. Chvojka
sestava hosté:
J. Čáp (Z. Biegl) — R. Velinský, M. Pohl, J. Mert, D. Dufek, M. Lhotský, V. Šrenk, D. Borovec — J. Řezníček, V. Koudelka, L. Prouza, D. Vanát, O. Šťastný, A. Novotný, O. Zámečník, J. Bucek, J. Černý, Š. Matějček
rozhodčí:
Vrba, Schaffer, Mikula vyloučení 2/3 počet diváků 196

Příští zápasy

Poslední zápasy

LMŽ B | 24.3. 2024, 9:00
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
3 - 9
RLJ | 23.3. 2024, 14:00
HC Hlinsko Horses - SK Kutná Hora
5 - 1
RLD | 20.3. 2024, 18:00
HC Slovan M.Třebová - HC Hlinsko Horses
1 - 3
LMŽ B | 17.3. 2024, 9:00
Skuteč - HC Hlinsko Horses
4 - 12
LSŽ B | 16.3. 2024, 10:30
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
5 - 4