Zasloužená vysoká výhra Horses v duelu s Jaroměří.

19.11.2023

H l i n s k o -  po vynuceném středečním volnu kdy Slovan vyhlásil marodku, čekal na hlinecké hráče další tým z královéhradeckého kraje Jaroměř. Ta sehrála ve středu velice vyrovnaný souboj s Trutnovem. Navíc Jaroměř podávala v minulé sezóně velice kvalitní výkony a očekávali jsme kvalitní rychlý hokej.

To se potvrdilo zejména v prvních deseti minutách utkání již v první minutě řešil M.Kraus dvě střely, ve 3 minutě ujel Kocián s Tomáškem na jednoho obránce a M.Kraus řešil opět tězkou střelu. To nebylo vše,  o střídání později znovu nebezpečná střela tentokrát Rinda přes nohy obránce .  Soupeř měl velký tlak a každá jeho akce s přesnými přihrávkami na najeté hráče byla nebezpečná. Jaroměř se ujala zaslouženě vedení ve 4 minutě, po přihrávce Součka na kruhu najetý Teuber namířil přesně k pravé tyči 0:1.  V 6 minutě domácí navíc pykali v oslabení a hlineckou branku orazítkovaly dvě střely. V 10 minutě fauloval i soupeř a domácí hned první početní převahu přetavil ve vyrovnávací branku M.Havel po pohledné souhře s P.Benešem a T.Břízou. V první třetině následovaly další dvě početní výhody pro soupeře, ale hlinečtí je dokázali ubránit.

Do druhé třetiny nastoupili naopak aktivně domácí a eliminovali soupeře třemi brankami v rozmezí 2 minut. Ve 26 minutě si počínal důrazně před brankou Kubečka  M. Kišš a po střele bekhendem dotlačil skákající puk za beton jaroměřského gólmana 2:1. V protiútoku ve 27 minutě stejná útočná trojice překvapila soupeře. P.Kubal zpracoval na středu hrací plochy přihrávku a ještě před modrou čárou vyslal střelu na soupeřovu branku, která skončila pod horní tyčí 3:1. Po dalším střídání, tedy o 10 vteřin později zvýšil po přesné přihrávce  R.Chvojky další střelou pod víko zvýšil na 4:1 P. Beneš. Hlinečtí pokračovali v tlaku na branku soupeře a další povedenou akci zakončil druhou brankou P. Beneš po vyhrané buly si vyměnil kotouč T.Bříza s R.Chvojkou, který přihrávkou mezi obránci našel najetého P.Beneše, který měl čas přesně namířit a střelou nad lapačku zvýšil na 5:1. Hosté reagovali výměnou brankářů a do branky nastoupil Veinfurter. Ve 35 minutě měli hosté opět výhodu přesilovky a tlačili se velkým náporem na  branku, ale všechny čtyři pokusy M.Kraus kryl. Stejně tak nenechal vyniknout brejk  soupeře a tutovku kryl.

Ve třetí části  snahu soupeře o snížení nepříznivého stavu utnul M.Kišš ve 43 minutě tvrdou střelou těsně nad ledem od modré čáry, která prolétla pod betony Veinfurtera 6:1  Hlinečtí koníci  měli opět navrch, ve 48 minutě sehrál ťukec P.Kubal s M. Machačem, který zvýšil na 7:1. Utkání se více méně již dohrávalo a domácí již nikam nespěchali. Konečný stav určila přesilová hra domácích v 58 minutě. R.Chvojka nabil na modrou P.Benešovi jehož tvrdou střelu sklepl za záda gólmana M.Havel 8:1.

 

HC Hlinsko Horses vs. HC Jaroměř
skóre:
8 : 1
třetiny:
1:1, 4:0, 3:0
branky domácí:
2. Havel (Bříza, Lojek), 26. Kišš (Kubal), 28. Kubal (Karásek, Kišš), 28. Beneš (Chvojka), 31. Beneš (Chvojka, Bříza), 43. Kišš, 48. Machač (Kubal)
branky hosté:
4. Teuber (Souček)
sestava domácí:
M. Kraus (M. Hanák) — P. Beneš, M. Machač, M. Nepokoj, P. Fink, Š. Lenoch, J. Oliva, M. Lojek — O. Karásek, M. Zdražil, A. Bříza, J. Jílek, M. Havel, T. Bříza, M. Kišš, P. Kubal, R. Chvojka
sestava hosté:
V. Kubeček (J. Veinfurter) — T. Bujňák, L. Souček, D. Sýkora, M. Petira, P. Kotrč — D. Urlich, L. Souček, T. Kocián, J. Tomášek, Š. Rind, T. Teuber, V. Záliš, A. Holub, M. Štohanzl
rozhodčí:
David Kolář — Jan Topolský, Milan Pitra Vyloučení: 5/3 Diváci: 121

Příští zápasy

Poslední zápasy

LMŽ B | 24.3. 2024, 9:00
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
3 - 9
RLJ | 23.3. 2024, 14:00
HC Hlinsko Horses - SK Kutná Hora
5 - 1
RLD | 20.3. 2024, 18:00
HC Slovan M.Třebová - HC Hlinsko Horses
1 - 3
LMŽ B | 17.3. 2024, 9:00
Skuteč - HC Hlinsko Horses
4 - 12
LSŽ B | 16.3. 2024, 10:30
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
5 - 4