V souboji se silným soupeřem Horses berou tři body.

12.11.2023

H l i n s k o -  velice kvalitní hokej vidělo více než 160 fanoušků domácím na zimáku v Olšinkách. I přes vedení domácích hosté v celém utkání dotahovali a rozhonutí přinesl a samotný závěr poslední třetiny. Bojovný výkon celého týmu podpořil téměř bezchybný M.Hanák v brance domácích.

Domácí začali aktivní hrou , již ve 30 vteřině vymíchal R.Chvojka gólmana hostí Leguina, ale v blízkosti kotouče, který se vynořil u brankové čáry nebyl nikdo, kdo by jej doklepl do odkryté branky. Po střele P. Finka vnikla před brankou hostí další příležitost. Tlak domácích vyvrcholil v úvodní branku v čase 1:45, po signálu M. Machače byl první na zadním mantinelu P. Štěpánek a odražený kotouč pálil na branku, střelu stihl gólman ještě vyrazit, ale z další vlny najetý M. Kišš se již nemýlil a propálil Leguina 1:0. Hosté se dostali ke slovu ve 4 minutě, kdy  střelu Hlaváčka ukryl M. Hanák v lapačce. Hosté se vzpamatovali a další střela orazítkovala horní tyč. Jejich tlak za vyrovnáním zastavil faul  Němce. V přesilovce naopak orazítkoval tyč střelou M.Machač a pokus J. Olivy. Hosté dokázali  vyrovnat po brance Hlaváčka při oslabení domácích ve 12 minutě v rychlém přečíslení hlinecké obrany po akci Cháry s Eisem 1:1.

2.třetina. Horses zvýšili tlak na branku od úvodní minuty, střelecké pokusy P. Kubala, M. Nepkoje nezůstaly bez odezvy a vyústili ve faul na M. Zdražila. Přesilovou hru bydžovští ubránili. Ve 25 minutě měl dobrou šanci Jebavý, ale M.Hanákova lapačka byla na místě. Ve 26 minutě vyslal přesnou přihrávkou J.Oliva do plné jízdy O. Karáska, který naznačil blafák a mezi betony poslal kotouč za záda Laguina 2:1. Následovaly dvě ostré střely M. Lojka a další tlak využil ve 27 minutě  po pěkné souhře s M. Havlem a R.Chvojkou  střelou pod horní tyč T.Bříza 3:1. Do konce druhé třetiny měli více ze hry domácí, přečkali oslabení  ve 28 minutě. Přesilovou hru ve 34 minutě domácí nedokázali zužitkovat, ale ze zámku v pásmu a střely M.Lojka vznikaly slibné příležitosti další tyč nastřelil J. Oliva. V závěru třetiny se dostal do přečíslení P. Kubal ve dvojici s M. Kiššem a žabkou nabídl šanci, kterou hosté řešili faulem.

Do závěrečné třetiny měli domácí výhodu přesilové hry, ale po chybě v rozehrávce se naopak řítil sám na branku Petr, když vypíchl kotouč hráči na modré a dal kontaktní gól 3:2. Hráči N.Bydžova se tlačili za vyrovnáním, ale zastavil je faul na M. Hanáka v brance domácích. Domácí počtní výhodu nevyužili a tak hosté vsadili vše na útok a snahu vyrovnat stav. Hosté si nepohlídali ve 48 minutě rychlou rozehrávku M. Machače na P. Štěpánka a O. Karásek neváhal zvýšit těsné vedení domácích na 4:2. Hra se přelévala z jedné strany na druhou ale hosté zkoušeli rychlý přechod do pásma a dostat se opět na kontakt. Pomohlo jim k tomu i další vyloučení domácích v 53 minutě. Hlinečtí však obětavě bránili. V 59 minutě si hosté berou TIME a zkoušejí hru bez brankáře, velkou šanci měli po prohrané buly domácích, ale M. Hanák byl připraven. Tři vteřiny před koncem utkání zasadil definitivní tečku za utkání R.Chvojka, který uklidil kotouč do opuštěné branky soupeře 5:2.

Hlasy po utkání: L. Kunz hlavní trenér - přijel silný soupeř, se kterým jsme minulou sezónu nehráli. Naši hráči dokázali splnit to co jsme si řekli v kabině před utkáním a děkuji jim za předvedenou aktivní hru jak v útočné, tak v obranné fázi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HC Hlinsko Horses vs. Stadion N.Bydžov
skóre:
5 : 2
třetiny:
1:0, 2:0, 2:1
branky domácí:
2. Kišš (Štěpánek, Machač), 26. Karásek (Oliva, Štěpánek), 27. Bříza (Chvojka, Havel), 48. Karásek (Štěpánek, Machač), 60. Chvojka (Bříza, Havel)
branky hosté:
12. Hlaváček (Chára, Eis), 41. Petr (Jebavý)
sestava domácí:
M. Hanák (M. Kraus) — P. Beneš, M. Machač, M. Nepokoj, Š. Lenoch, M. Lojek, J. Oliva, P. Fink — M. Kišš, M. Zdražil, A. Bříza, P. Štěpánek, J. Jílek, M. Havel, T. Bříza, P. Kubal, O. Karásek, R. Chvojka
sestava hosté:
A. Lequin (R. Kubec) — J. Pilný, P. Malý, D. Špinka, J. Muška, J. Heligr, J. Matějíček — V. Petr, J. Chára, M. Němec, D. Jebavý, T. Láska, M. Hlaváček, M. Kloz, R. Pilný, S. Eis, D. Kopecký
rozhodčí:
P. Rulíček, P.Kolář, M.Dalecký, počet diváků 166

Příští zápasy

Poslední zápasy

LMŽ B | 24.3. 2024, 9:00
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
3 - 9
RLJ | 23.3. 2024, 14:00
HC Hlinsko Horses - SK Kutná Hora
5 - 1
RLD | 20.3. 2024, 18:00
HC Slovan M.Třebová - HC Hlinsko Horses
1 - 3
LMŽ B | 17.3. 2024, 9:00
Skuteč - HC Hlinsko Horses
4 - 12
LSŽ B | 16.3. 2024, 10:30
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
5 - 4