Kohouti rozhodli v přesilovkách. Stav série 1:1

25.1.2023

H l i n s k o - v sérii play-off hrané na 3 vítězná  hosté vyrovnali stav na 1:1.  Super návštěva - 625 diváků vidělo výbornou první třetinu domácích. Při hře v pěti vyrovnaný duel, zápas se lámal při nevyužití dvojnásobné početní výhody v přesilové hře domácích 5 na 3  v 26 minutě utkání  za stavu 2:2. Naopak Kohouti dvě přesilové hry využili a to rozhodlo, 4 branky dali v přesilových hrách. Nicméně deset vyloučených na každé straně je až příliš.

Již první minuty ukázaly vývoj utkání. Ve 3 minutě byl vyloučen T.Prachař a  za malý okamžit se hosté radovali  z využité přesilovky , kdy z pravého kruhu otevřel skóre tvrdou střelou Augustin 0:1. V 6 minutě za podražení pykal Augustin a  domácí po minutě a souhře T. Prachaře s M. Nepokojem, který nabil P.Benešovi bylo vyrovnáno 1:1. V 9 minutě mohlo být radostněji, když se na branku Krause řítili v přečíslení 3 na 1 hráči druhé útočné řady, ale Krause nepřekvapili. V 11 minutě opět pykal Augustin za vražení M. Zdražila na hrazení, domácí šanci bohužel nevyužili, niméně vynutili si tlak na branku, který zužitkoval v 16 minutě J. Jílek dorážkou do branky po přirhávce M. Zdražila, který vybojoval kotouč na zadním mantinelu a domácí šli do vedení 2:1. V 18 minutě však hosté hrají opět přesilovou hru. 

Druhá část byly poznamenaná  šesti vyloučenými na domácí straně a sedmi na druhé, což poznamenalo vývoj celého utkání. Kohouti vyrovnali ve 23 minutě při vyloučení J. Jílka, když od modré pálil Augustin a tečí vyrovnal stav na 2:2 Sedlák. Horses nevyužili přesilovou hru ve 24 minutě po faulu Semoráda. A nevyužili dvojnásobnou přesilovou hru ve 26 minutě když pykal Král a Sedlák, zde se lámal chleba a ovlivnilo to celkovou hru domácích v následujících minutách. Naopak hosté v nabídnutých početních výhodách dokázali hned dvakrát skórovat. Nejdříve Schejbal v 35 minutě střelou od modré čáry k levé tyči 2:3 a následně ve 36 minutě využil přesilovku opět Sedlák nepovedenou střelou od modré, která přes klubko hráčů projela po ledě do branky 2:4. Hosté mohli ještě zvýšit po akci Augustina v 38 minutě, ale T.Vlk dokázal střelu eliminovat a stějně tak tvrdou střelu Hradila v 39 minutě.

Do závěrečné třetiny nastupovali Horses s cílem vyrovnat nepříznivý stav. Nicméně opět vyloučení na straně domácích. Oslabení dokázali Horses ubránit, ale ne již akci Augustina se Sedlákem ve 44 minutě,  který zvýšil na 2:5 a završil svůj hattrick. Když ve 48 minutě proměnil z těžkého úhlu Pavlovský střelu pod horní tyč bylo definitivně rozhodnuto 2:6. V 50 minutě mohl snížit nepříznivý stav D.Brožek, který se prokličkoval přes dva hráče až před Krause, ale jeho beton zblízka již nepřehodil. Brankou v 55 minutě uzavřel stav na konečných 2:7 Veverka. Závěrečné vyloučení domácích  v 59 minutě již na stavu nic nezměnilo.

Hlasy po utkání:

P.Rohlík trenér A týmu: ,,Připravovali jsme se na to, že soupeř po domácí prohře vyvine ještě větší úsilí než na domácím hřišti. První třetinu jsme však zvládli výborně a vedli 2-1. Pak nás ovšem vítězství stála řada našich vyloučení. První pětka soupeře proměnila 4 přesilové hry a utkání rozhodla. V rovnovážném stavu jsme byli naprosto vyrovnaným soupeřem. Kdyby nám někdo před sérií řekl, že bude stav po prvních utkáních 1-1 tak bychom to určitě brali. Z dnešního utkání si musíme vzít ponaučení a hrát v dalším disciplinovaněji. Tým zaslouží pochvalu jak tvrdě před výbornými fanoušky pracoval. V neděli u Kohoutů budeme připraveni a uděláme vše pro naši výhru''. 

R.Chlada : Chci poděkovat všem šesti stům  fanouškům že přišli podpořit náš tým - Fanklub neúnavně hnal naše hráče a bylo to skvělé. D ě k u j e m e. V neděli  chceme vyhrát a ve středu opět doma.

HC Hlinsko Horses vs. HC Kohouti Č. Třebová
skóre:
2 : 7
třetiny:
2:1, 0:3, 0:3
branky domácí:
7. Beneš (Nepokoj, Prachař), 16. Jílek (Zdražil)
branky hosté:
4. Augustin (Pavlovský, Sedlák), 23. Sedlák (Augustin, Pavlovský), 35. Schejbal (Fúzik, Hemský), 36. Sedlák (Augustin), 44. Sedlák (Augustin, Hradil), 48. Pavlovský (Augustin), 55. Veverka (Hemský)
sestava domácí:
T. Vlk 48.M. Peřina)— A. Brázda, L. Poskočil, T. Hudec, P. Fink, M. Nepokoj, M. Machač, P. Beneš — A. Bříza, J. Bouška, M. Zdražil, R. Chvojka, T. Grygar, O. Karásek, P. Kubal, D. Brožek, J. Hron, M. Kišš, T. Prachař, J. Jílek, P. Štěpánek
sestava hosté:
M. Kraus (F. Ament) — J. Schejbal, Z. Hradil, T. Sedlák, K. Pažourek, D. Král, P. Jemelka — M. Ostřanský, J. Vaňo, M. Pavlovský, V. Augustin, J. Fúzik, J. Čada, M. Hemský, J. Semorád, K. Plášek, V. Veverka, M. Filip
rozhodčí:
Miroslav Kis, Vojtěch Pilný — Matěj Javůrek, Michal Schaffer vyloučení 10/10

Příští zápasy

Poslední zápasy

LMŽ B | 24.3. 2024, 9:00
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
3 - 9
RLJ | 23.3. 2024, 14:00
HC Hlinsko Horses - SK Kutná Hora
5 - 1
RLD | 20.3. 2024, 18:00
HC Slovan M.Třebová - HC Hlinsko Horses
1 - 3
LMŽ B | 17.3. 2024, 9:00
Skuteč - HC Hlinsko Horses
4 - 12
LSŽ B | 16.3. 2024, 10:30
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
5 - 4