Dramatický závěr utkání v Chocni a body pro Hlinsko

11.1.2023

C h o c e ň -  blíží se PLAY-OFF a všechny týmy finišují s přípravou i body v tabulkách. Ve skupině A i B jsou minimální bodové rozdíly soutěže jsou vyrovnané a tedy stále není jasné pořadí pro vyřazovací část soutěže. Rozhodne poslední kolo v obou skupinách a také disciplinární komise ve věcech nesehraných utkání.

Horses včera s lídrem tabulky plně bodovali ve velice vyrovnaném utkání rozhodli třemi brankami v závěrečné třetině. Nicméně se jednalo o zajímavé utkání. Hlinečtí začali utkání velice aktivně a  Vl.Koutský v brance domácích měl plné ruce práce. Spartak se nemohl téměř 10 minut dostat do hry. Již ve 4 minutě byl v brankové situaci R.Chvojka v 5 minutě  pálil od modré N.Nepokoj, ale teč před brankou šla mimo. I jedovka M.Machače prověřila pozornost domácího gólmana, který držel svůj tým. V 10 minutě otevřel skóre T. Grygar po střele Š. Lenocha od modré čáry 0:1. Horses v následujících minutách chtěli rychle zvýšit vedení a odchýlili se od stanovené organizace hry což nahrálo domácímu Spartaku a jejich šancím. V 15 minutě vyrovnal Knytl, který rychle objel obránce a svoji šanci proměnil 1:1. Na začátku 18 minuty navíc otočil vývoj M. Pulpán když tečí usměrnil střelu Lipenského za záda T.Vlka 2:1.  V 18 minutě hákoval Martinec, ale stav se do konce třetiny nezměnil.

Do druhé části šli Horses s cílem vyrovnat a neinkasovat. Již v 21 minutě mohlo být vyrovnáno v přečíslení dva na jedna M. Kišš předložil O. Karáskovi přihrávkou přes brankoviště gólovku O.Karáskovi, ale jeho doklepnutí do téměř prázdné branky Vl.Koutský zázračně chytil! Domácí pod tlakem faulovali ve 27a 28 minutě, snaha Horses o vyrovnání byla ohromná sérii střel a tečí pochytal bezchybný domácí gólman. Ve 35 minutě dostal příležitost k vyrovnání v brejku T.Prachař, ale i tomuto pokusu gólman odolal. Tlak Horses sílil s blížícím se koncem třetiny. Až v přesilové hře ve 37 minutě přišla chvíle M. Kišše, který vyjel po kruhu a přesnou střelou z úhlu k tyči vyrovnal stav na 2:2 ( asistence P.Kubal). Počet zásahů gólmanů v této části domácí 18, hosté 9.

Vstup do třetí třetiny měli opět lepší Horses. Ve 44 minutě se po chybě domácích na modré dostal do šance R.Chvojka s T. Prachařem, který dokázal protlačit kotou za záda výborného Vl. Koutského 2:3. Domácí vyrovnali v přesilové hře ve 46 minutě, po nedovoleném zákroku P. Beneše na zadním mantinelu. Nabídnutou šanci domácí dokázali rychle využít, šikovnou přihrávku Martince využil Šeda k rychlé a prudké střele, která přes klubko hráčů prolétla za záda T.Vlka 3:3. Ve 47 minutě prověřil M. Machač jedovatou střelou Vl. Koutského znovu, ale musel následně sprintovat za protiútokem domácích a obětavě a na poslední chvíli zabránil skokem a vypíchnutím kotouče z hole P. Prachaře s samostatném průniku mezi kruhy.Domácí se hnali za vyrovnání, ale i za cenu nedovolených zákroků. Za takový byl potrestán i  J. Martinec v 52 minutě. Přesilovou hru Horses zvládli, po kombinaci T. Prachaře a M. Machače vypálil z kruhu nechytatelnou dělovku z první a přesně k tyči M. Nepokoj 3:4. Když v 55 minutě domácí opět chybovali v rozehrávce na obranné modré čáře a do brejku se dostal opět T. Prachař s R.Chvojkou svoji šanci R.Chvojka proměnil a stanovil konečný výsledek utkání 3:5. Hosté si již výsledek v posledních minutách pohlídali.

Hlasy po utkání:

P. Rohlík hlavní trenér  - ,, Choceň pro nás byla předposledním testem před boji v play-off. Lídr naší skupiny je ve výborné formě. Z posledních deseti utkání odešel pouze jednou poražen v prodloužení. Tomu odpovídala i naše příprava na utkání. Hodně jsme se jak v tréninku tak při rozboru na videu věnovali systému obrany, který by Choceň eliminoval. Důležité je, že hráči naši inspiraci přijali a přenesli do utkání. Z role jsme vypadli pouze ve druhé polovině první třetiny, kdy jsme vstřelili branku a mysleli si, že soupeře budeme válcovat a hru jsme zbytečně otevírali. To se nám ihned vymstilo a rázem jsme prohrávali 1-2. O přestávce jsme si proto znovu připomněli naši koncepci. Hráči se k ní vrátili a utkání otočili v náš prospěch. Důležité pro náš úspěch byla i výborná disciplína celého týmu a kladli na to důraz při znalosti výborných přesilovek Chocně. Ve vyhroceném utkání plném soubojů jsme měli pouze jednoho vyloučeného hráče.

 

 

HC Spartak Choceň vs. HC Hlinsko Horses
skóre:
3 : 5
třetiny:
2:1, 0:1, 1:3
branky domácí:
15. Knytl (Novotný), 18. Pulpán (Lichtág, Lipenský), 46. Šeda (Martinec, Prachař)
branky hosté:
10. Grygar (Lenoch), 39. Kišš (Kubal, Machač), 44. Prachař (Chvojka), 53. Nepokoj (Machač, Prachař), 55. Chvojka (Prachař)
sestava domácí:
V. Koutský (R. Bednář) — A. Pazdera, S. Rudy, M. Kalous, M. Novák, L. Lipenský, J. Knytl, M. Šeda, T. Novotný — M. Lichtág, J. Martinec, P. Prachař, L. Pilař, J. Krejza, M. Pulpán, J. Polák
sestava hosté:
T. Vlk (M. Peřina) — Š. Lenoch, T. Hudec, P. Fink, M. Nepokoj, M. Machač, P. Beneš — J. Bouška, M. Zdražil, R. Chvojka, T. Grygar, O. Karásek, P. Kubal, D. Brožek, J. Hron, M. Kišš, T. Prachař, J. Jílek, P. Štěpánek
rozhodčí:
David Kolář — Jan Kopecký, Adam Najman vyloučení 5/1

Příští zápasy

Poslední zápasy

LMŽ B | 24.3. 2024, 9:00
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
3 - 9
RLJ | 23.3. 2024, 14:00
HC Hlinsko Horses - SK Kutná Hora
5 - 1
RLD | 20.3. 2024, 18:00
HC Slovan M.Třebová - HC Hlinsko Horses
1 - 3
LMŽ B | 17.3. 2024, 9:00
Skuteč - HC Hlinsko Horses
4 - 12
LSŽ B | 16.3. 2024, 10:30
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
5 - 4