Soupeř z Poličky zlobil v závěrečné třetině.

23.11.2022

H l i n s k o -  i ve druhém zápase druhé části hlinečtí zvítězili, tentokrát na domácím ledě přivítali bojovného soupeře z Poličky. Po dvou třetinách to vypadalo na zcela jasnou záležitost domácích, ale soupeř tradičně bojoval až do konce utkání.

Do zápasu vstoupili Horses z velkým zápalem, nenechali soupeře vydechnout a ze soustředěného náporu vznikaly šance. Již ve 3 minutě mohl skórovat M. Zdražil po přihrávce J. Hrona. První branka padla ve 4.minutě po vyhrané buly T. Prachaře na T. Hudce rychlá rozehrávka na modré a P. Beneš přesnou střelou otevřel skóre 1:0. Domácí se dál tlačili do pásma hostí . V 10 minutě padla další branka po akci  M. Machače s M. Kiššem, který dlouhou přihrávkou našel volného M. Nepokoje a ten pálil tvrdě z první nechytatelnou střelu za záda Kličky 2:0. Vzápětí mohl zvýšit R.Chvojka. Spartak se více méně jen bránil. Ve 14 minutě fauloval  Zobač a druhá útočná řada domácích ji dokázala zužitkovat po kombinaci trojice útočníků vyslal finální přihrávku T.Cejpek  na P. Beneše , který mířil přesně pod vyrážečku poličského gólmana 3:0. V závěru třetiny spálil šanci D.Brožek po střele M.Nepokoje ale  Kličku tečí nepřekonal.

Ve druhé části pokračovala nátlaková hra domácích z které vytěžil premiérovou branku v dresu Horses T. Prachař, když obkroužil branku soupeře a z otočký poslal kotouč přesně nad rameno Kličky 4:0. Od poloviny druhé třetiny soupeř přidal na bruslení a dostal se i do šancí, ale T.Vlk jistými zákroky nedovolil změnu skóre a to ani při přesilové hře Poličky v závěru druhé třetiny.

V úvodu třetí části T.Vlk vychytal velkou šanci D.Pazourka  a na druhé straně spálil šanci domácí O. Karásek. Hra se otevřela a opět T.Vlk řešil brankovou šanci, kterou si vytvořil Martinů. Ve 43. minutě domácí zvýšil z ideální střelecké pozice  M. Kišš na 5:0 po asistenci O. Karáska. Domácí následně polevili čehož soupeř využil v brejkou dva na jedna snížil na 5:1 Čermák s Šerejchem a hosté se i nadále stále více prosazovali do obranného pásma domácích. Domácí ubránili přesilovku hostí v 52 minutě a když v 54 minutě zvýšil T.Cejpek na 6:1 po rychlém uvolnění se na útočné modré zdál se být  závěr utkání zcela jasný. Soupeř z Poličky však vždy bojuje až do konce utkání a během dvou minut snížil dvěma slepenými brankami na 6:3. Horses se však rychle vzpamatovali a zbývající tři minuty do konce utkání již nepustili soupeře do vážnější akce a vítězství si pohlídali. 

Hlasy po utkání:

P.Rohlík - hlavní trenér - ,, Výborná první třetina. Měli jsme pohyb, tlak do branky, rychle si dávali kotouč. Od druhé jsme od toho trochu upustili. Přestali jsme hrát týmově. Každý si chtěl něco přidat. Ve třetí třetině jsme si utkání zkomplikovali nedůsledností v obranné činnosti. Je třeba ocenit soupeře, že i za nepříznivého stavu stále bojoval a byl velice nepříjemný zejména v našem obranném pásmu. Jsme rádi za další 3 body do tabulky, ale příště se musíme držet našeho systému po celých 60 minut.,,

HC Hlinsko Horses vs. HC Spartak Polička
skóre:
6 : 3
třetiny:
3:0, 1:0, 2:3
branky domácí:
4. Beneš (Hudec, Prachař), 10. Nepokoj (Kišš, Machač), 16. Beneš (Cejpek), 25. Prachař (Kišš), 44. Kišš (Karásek), 54. Cejpek (Štěpánek)
branky hosté:
45. Čermák (Šerejch), 55. Martinů (Boštík), 57. Pazourek (Krajíček)
sestava domácí:
T. Vlk (J. Švec) — J. Hamák, J. Bouška, T. Hudec, P. Fink, M. Nepokoj, M. Machač, P. Beneš — D. Králíček, M. Zdražil, R. Chvojka, T. Grygar, O. Karásek, T. Cejpek, D. Brožek, J. Hron, M. Kišš, T. Prachař, J. Jílek, P. Štěpánek
sestava hosté:
F. Klička (J. Ehrenberger) — P. Elis, J. Čermák, F. Boštík, J. Máša, O. Nunvář — Z. Šerejch, M. Zobač, J. Vondra, O. Tobiáš, V. Šváb, D. Pazourek, L. Krajíček, J. Martinů, J. Nečas
rozhodčí:
Jiří Veselý — Kateřina Pešková, Kristýna Hájková

Příští zápasy

Poslední zápasy

LMŽ B | 24.3. 2024, 9:00
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
3 - 9
RLJ | 23.3. 2024, 14:00
HC Hlinsko Horses - SK Kutná Hora
5 - 1
RLD | 20.3. 2024, 18:00
HC Slovan M.Třebová - HC Hlinsko Horses
1 - 3
LMŽ B | 17.3. 2024, 9:00
Skuteč - HC Hlinsko Horses
4 - 12
LSŽ B | 16.3. 2024, 10:30
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
5 - 4